Министърът на околната среда Емил Димитров съобщи, че ще повика

...
Министърът на околната среда Емил Димитров съобщи, че ще повика
Коментари Харесай

Емил Димитров: Затягаме мерките за контрола при вноса на отпадъци

Министърът на околната среда Емил Димитров заяви, че ще повика на среща управленията на главните четири мощности, които се занимават с преправка на боклуци, с цел да обсъдят ограничения за стягане на контрола.

Персонално ще знам от кого ги получават, от граница до тях по какъв начин вървят, съобщи Емил Димитров пред публицисти.

Ако има проблем с тези контейнери, ще си ги връщат. Този който ги е доставил - товари си ги на кораба и си отпътува, в противоположен случай няма да може какъвто и да е различен резервоар да докара в България, изясни министърът.

Той уточни, че не чака да има проблем с тези четири мощности, измежду които са циментови фабрики и един Топлоелектрическа централа. Едрият бизнес, тези които са създали тези мощности, по никакъв метод няма да се противи, а ще спомага, уверен е министърът.

Според него в този момент легалният бизнес заплаща цената на незаконния, поради рестриктивните мерки, които се вкарват под формата на спомагателни паркинги, видеокамери.

Министърът сподели, че притежателят на компанията, която още веднъж е струпала боклуци под автомагистрала " Струма " край Дупница, би трябвало да получи съответната насилствена административна мярка и да се съблюдава процедурата.

" Нямам с президентската институция никакви проблеми. Аз съм доста надалеч. Аз съм чиновник на Министерския съвет ", разяснява министърът в отговор на въпрос дали има война сред институциите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР