Министърът на образованието трябва да подаде оставка, защото е виновен

...
Министърът на образованието трябва да подаде оставка, защото е виновен
Коментари Харесай

Николай Цонков, БСП: Министърът на образованието да подаде оставка, виновен е за скандала с учебната програма за Х клас

Министърът на образованието би трябвало да подаде оставка, тъй като е отговорен за абсурда с образователната стратегия по история за Х клас. Това съобщи националният представител от " Българска социалистическа партия за България " Николай Цонков при присъединяване си в предаването " Делници " по телевизия " Евроком ".

" Ние ще създадем нужното, ще предприемем всички разрешени от закона ограничения и дейности във и отвън Народното събрание, с цел да се противопоставим на въвеждането на тази стратегия. Ще настояваме тя да бъде върната назад за разискване, разяснява Николай Цонков. - Освен това ще държим да бъде предоставено на историци, потвърдени престижи в тази област, които да изработят програмата, тя да бъде исторически справедлива и да обезпечава на учениците нужните им познания ".

Според Николай Цонков, абсурдът с образователната стратегия по история за Х клас занапред ще набира скорост.

" Още предишния петък на парламентарния надзор остро изразихме нашето противоречие в декларация. В началото на тази седмица на съвещание Градският съвет на Българска социалистическа партия - София одобри позиция, в която остро разкрикитува одобрената стратегия. Аз, като народен представител от София, изцяло поддържам тази позиция и се причислявам към настояването на оставката на министъра. Не сме съгласни с метода, по който е одобрена тази стратегия. Манипулативно са подбрани обстоятелства и исторически данни, което е неприемливо! ".

Николай Цонков съобщи, че е изцяло склонен с тезата на президента Румен Радев за атрофирането на българския парламент.

" Какво по-голямо доказателство за верността на тази оценка от метода, по който протече вотът на съмнение, разяснява националният представител от " Българска социалистическа партия за България ". - Липсата на премиера по време на дебатите сподели отношението му към българския парламент. Ясно си пролича по какъв начин се погазват законите и конституцията на България и по този метод се принизява работата на главния орган на Републиката ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР