Министърът на образованието Николай Денков настоява антиковид мерките да не

...
Министърът на образованието Николай Денков настоява антиковид мерките да не
Коментари Харесай

Николай Денков: Антиковид мерките не трябва да са еднакви за всички училища

Министърът на образованието Николай Денков упорства антиковид ограниченията да не са идентични за всички учебни заведения.

" Например в Кюстендил имаше община с 30% отсъстващи възпитаници и няколко други общини с 0% отсъстващи. Очевидно е, че този регионален метод не е сполучлив, в случай че ние се грижим за образованието на децата и с Министерството на здравеопазването през последните 2 седмици твърдо се разбрахме, че решенията би трябвало да бъдат на общинско равнище. В петък ни изпратиха техните оферти за това какво да се случи в идната седмица, за това по какъв начин да наподобява заповедта. До понеделник на обед ние ще им изпратим нашите мнения и въз основата на тези мнения ще има общо решение ", съобщи министърът на образованието Николай Денков.

Той е формален посетител на Световната среща на българските медии в Рилския манастир.

" Бих желал да поздравя уредниците за избора на Рилския манастир, тъй като българската нематериалност, обучение и нашият морал е надълбоко затвърден в християнските обичаи, и е това, което ни прави българи по света ", сподели по време на откриването на 16-та Световна среща на българските медии Денков. Той уточни, че с 375-те български неделни учебни заведения в 43 страни на пет континета, това е може би най-развитата институция, която поддържа българския дух през днешния ден на всички места по света.

Министърът на образованието сподели, че институцията върви нагоре от родителите, само че и от децата, които желаят да запазят българското в себе си, без значение къде се намират.

" За интервала от последните 12 години, броят на българските деца, които се образоват в българските неделни учебни заведения е повишен съвсем 10 пъти, което демонстрира по какъв начин държавата-майка би могла да умножи напъните на хората по света, с цел да се усещат българи без значение от това, къде желаят да живеят ", уточни още министър Денков.

Той акцентира, че МОН освен ще продължи да поддържа, само че и ще усили своята активност, с цел да може всеки да получи чувството за допир до страната, да може да научи български, да се усеща свободно да се интегрира в българската страна във всеки един миг от живота си.

" С това се надявам, че ще дадем добър образец на другите министерства и ще успеем по един синергичен метод да помогнем на българите по света. " Предстои да подпишем и осъществяваме с Българска телеграфна агенция меморандум за взаимна активност, тъй че триумфът на всяко едно учебно заведение да отекне по целия свят. Ще създадем по този начин, че взаимната активност на българските медии в чужбина и българските неделни учебни заведения да служат за образец по целия свят ", сподели още министър Денков.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР