Министърът на образованието Николай Денков е помолил превозвачите да не

...
Министърът на образованието Николай Денков е помолил превозвачите да не
Коментари Харесай

Министърът на образованието моли превозвачите да не протестират на 18 май заради матурите

Министърът на образованието Николай Денков е помолил превозвачите да не стачкуват на 18 май поради матурите. Той е направил това в персонални телефонни диалози с водачите им. Денков е изискал да съобразят проектите си за митинги с провеждането на наложителния държавен зрелостен изпит по български език и литература на 18 май.

Това оповестяват от Министерството на образованието и науката. Министърът е помолил градският превоз да работи обикновено и да не бъдат блокирани пътища най-малко до 9 часа и сред 12 и 14:30 часа на 18 май. Това би дало опция за обикновено напредване на зрелостниците до местата за осъществяване на матурата, както и за прибирането им след края на изпита, показват от ведомството, като информиат, че над 46 000 зрелостници са подали заявки за явяване на матура по български език и литература на 18 май. Повече от 9000 от тях са от София.

Припомняме, че след вчерашния всеобщ митинг на превозвачите в цялата страна идната национална акция на неодобрение е планувана за 18 май. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР