Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да

...
Министърът на образованието Красимир Вълчев е обещал на инструкторите да
Коментари Харесай

Инструктори: Спират заповедта за увеличаване на часовете за кормуване

Министърът на образованието Красимир Вълчев е заречен на инструкторите да спре заповедта си за увеличение на часовете за кормуване. Това обявиха пред протестиращите автоинструктори излъчените от тях договарящи.

Преподаватели по авто-мотоподготовка излязоха в 12 ч с колите си на митинг и блокираха центъра на София. Техните претенции са да отпадне увеличението на часовете за кормуване, а методиката да образование да бъде изработвана от просветителното министерство, сподели Емил Панчев, ръководител на СБА. Според него в шествието вземат участие над 340 образователни автомобила.

Сред другите им претенции е да отпадне GPS системата, която да следи началото, маршрута и края на кормуване.

След срещата при просветителния министър договарящите обявиха, че са постигнали дребна победа. Министър Вълчев е поел ангажимент да спре заповедта си, както и да се направи нова работна група, която да приготви нова образователната документи.

Инструкторите се запътиха към министерството на превоза, обявиха, че при министър Росен Желязков ще продължат диалозите. В тях щял да се включи и министърът на образованието.

Заместник-министърът на образованието Таня Михайлова е поела ангажимент диалозите да продължат в работната група, потвърдиха от министерството на образованието.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР