Министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев предлага

...
Министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев предлага
Коментари Харесай

Просветният министър предлага децата от 6 и 11 клас да се върнат в клас от 10 май

Министърът на образованието и науката в оставка Красимир Вълчев предлага от 10 май в учебно заведение да се върнат децата от 6 и 11 клас, защото са имали минимум присъствени седмици. Предложението беше направено по време на среща с премиера в оставка Бойко Борисов.
По думите на Вълчев е допустимо от 17 май в учебно заведение да се върнат още пет класа. От на следващия ден по график в учебните заведения са учениците от 5, 9 и 12 клас. До огромна степен съхранихме присъственото образование в начален стадий - от първи до четвърти клас, уточни още Вълчев.
Данните демонстрират, че измежду педагогическия и непедагогическия личен състав в системата на образованието инфектираните спрямо есента са по-малко, добави още той.
Министърът на спорта в оставка Красен Кралев напомни, че през последните 6 месеца не беше допускана аудитория на надпреварите, само че от през вчерашния ден почитателите могат да посещават мачовете на обичаните си тимове. По думите му има прецизно написани протоколи по какъв начин би трябвало да се организират футболните срещи и моли почитателите да употребяват защитни маски.
Премиерът в оставка Борисов прикани всички да съблюдават противоепидемичните ограничения и честити Цветница на православните християни и подсети, че в страната не са били затворени църквите и манастирите по време на епидемията.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР