Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна

...
Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна
Коментари Харесай

След скандален запис с обиди на учител към деца: Започва проверка в училище в Оряхово

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков разпореди цялостна инспекция в учебно заведение „ Св. св. Кирил и Методий “ в Оряхово, оповестиха от МОН.

Той посети изненадващо просветителната институция, откакто тази заран в медиите бе оповестен запис с груби изрази на начален преподавател към деца . В срещата се включиха и кметът на общината Росен Добрев и началникът на РУО-Враца Лорета Колева.

„ Това, което се чува в записа, е неприемливо и по тази причина незабавно разпоредих инспекция ” , акцентира проф. Цоков. По думите му обаче и дейностите на родителите не могат да бъдат толерирани. Затова и е дошъл на място, с цел да беседва с учителския колектив.

“Важно е в този миг да приказваме освен за наказване, само че и за поддръжка ”, сподели министър Цоков. „ Зная, че работата е доста сложна и от време на време прегаряте в желанието да постигате най-хубави резултати. В никакъв миг обаче не може да се прекрачва границата и да се отнасяте с неучтивост към децата ”, обърна се проф. Цоков към учителите.

Той изясни, че те могат да разчитат на цялостна поддръжка от МОН при компликации, включително и за обезпечаване на психическа и професионална поддръжка. Министърът добави, че започва и нова мярка с бюджет от близо 100 хиляди лв. точно за предварителна защита на професионално прегряване измежду учителите.

За задачата по програмата за рехабилитация и профилактика на педагогическите експерти са включени действия, свързани с превъзмогването на професионалния продължителен стрес на учителите.

Вече са подхванати дейности по разширение на видеонаблюдението в цялото учебно заведение, а упрекнатата учителка е отправила молба предпочитано в нейната класна стая да бъдат сложени камери, с цел да се тушират всевъзможни бъдещи подозрения за работата ѝ, стана ясно по време на срещата .

От своя страна Община Оряхово ще предложи психическа поддръжка за детето . Такава към този момент е била препоръчана и от учебното заведение, както и опцията ученикът да бъде изместен в друга паралелка. Родителите до този миг обаче отхвърлят.

Проверката на РУО продължава, редом ограничения ще бъдат взети и на учебно равнище.

Всеки миг е значим! Последвайте ни и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР