Министърът на образованието и науката откри четвъртата годишна среща на

...
Министърът на образованието и науката откри четвъртата годишна среща на
Коментари Харесай

Цоков за частното образование: Повече от 30% от тях въвеждат иновации

Министърът на образованието и науката откри четвъртата годишна среща на Българската асоциация на частните учебни заведения , наблягайки че над една трета от тях работят с новаторски способи , целящи възстановяване на образователния развой и акомодация към актуалните технологии.

Ролята на нововъведенията в частното обучение

По данни на Министерството, от 229 частни просветителни институции в страната, 39 са новаторски. Тези учебни заведения освен обновяват обичайните способи на образование, само че и развиват основни компетентности и мотивация у учениците, като ги приготвят за бъдещето. Министър Цоков означи, че частното обучение е значима опция в системата, предоставяйки друг учебен метод и благоприятни условия за креативност в образователния развой.

Партньорство за по-добро обучение

Председателят на Българската асоциация на частните учебни заведения Мария Каменова посочи смисъла на партньорството сред частните просветителни институции и страната.

Иновативните учебни заведения обновяват обичайните способи на образование и предизвикат учениците да вземат участие интензивно “, сподели Каменова, наблягайки, че подобряването на мотивацията и сериозното мислене измежду учениците е основно за развиването на цялостната просветителна система.

Акценти от събитието

По време на срещата, проф. Цоков подари имитация от Рогозенското богатство на ръководителя на БАЧУ – знак на партньорството сред държавните институции и частното обучение. В полемиката, ръководена от заместник-министър Наталия Митева, участваха ректори на частни университети, шефове на районни ръководства на образованието, както и представители на Столична община и Асоциацията на индустриалния капитал в България.

Проектозаконът за медикаментите: Бърз достъп до вноса и надзор на наличностите

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР