Министърът на образованието и науката (МОН) Николай Денков е изпратил

...
Министърът на образованието и науката (МОН) Николай Денков е изпратил
Коментари Харесай

Денков сезира МВР за злоупотреби в РУО-София област

Министърът на образованието и науката (МОН) Николай Денков е изпратил на Министерство на вътрешните работи сигнал за корист със служебно състояние в РУО-София област . Това стана ясно от отговор на парламентарен въпрос, заложен от депутата от Има Такъв Народ Андрей Чорбанов към министъра.

От думите му стана ясно, че сигналът е " трогателен, с данни, числа, действия и дати, само че е неизвестен " . А МОН няма право да проверява анонимни сигнали.

Денков напомни признатия на първо четене законопроект за промени в учебното и предучилищното обучение, с който се не разрешава политическата активност в образованието.

От отговор на министър Денков, заложен от Веска Ненчева от Българска социалистическа партия, стана ясно също, че МОН е образувало работна група със синдикати , работодателски организации, представители на детски градини и учебни заведения, която ще прегледа отчетите на просветителните институции за проучване на извършено атестиране измежду учителите. МОН преглежда и формулата и критериите в атестационната карта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР