Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе среща с

...
Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев проведе среща с
Коментари Харесай

Красимир Вълчев се срещна с ръководството на БАН

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев организира среща с ръководителя на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, по време на която разискаха настоящи тематики, свързани със взаимната активност сред двете институции. Срещата се организира в Академията по покана на ръководителя на Българска академия на науките и с присъединяване на зам.-председателя на Българска академия на науките чл.-кор. Константин Хаджииванов и основния теоретичен секретар проф. Евдокия Пашева, оповестиха от пресцентъра на МОН.

По време на диалозите представителите на управлението на Българска академия на науките осведомиха министъра, че са подхванати всички стъпки, които са нужни за безпроблемното излизане на Национален институт по метеорология и хидрология от Българска академия на науките и обезпечаване на оперативната му активност, съгласно нормативните актове на Академията и настоящото законодателство.

Министърът на образованието пое ангажимент новосъздаденото научно звено в Българска академия на науките да бъде финансирано посредством промяна в бюджета на МОН, както и да предложи специалисти от МОН, които дружно със образуваната експертна комисия от Българска академия на науките да прегледат всички въпроси, в това число от веществен темперамент.

Беше маркирана ролята на учени от Академията, които работят по планове с висока социална значителност, предоставени от Министерския съвет като: Мерки за превъзмогване на демографската рецесия, Въвеждане на модерни способи в образованието и работата с младите гении и други

По време на срещата беше емфатичен и приносът на Българска академия на науките в осъществяване на Националната тактика за научните проучвания, Националните научни стратегии, Програмата за млади учени и новите стратегии за реинтеграция и задържане на учени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР