Министърът на образованието и науката Галин Цоков се обърна към

...
Министърът на образованието и науката Галин Цоков се обърна към
Коментари Харесай

Честито, студенти: Днешният ден е празник на младостта и стремежа към знание

Министърът на образованието и науката Галин Цоков се обърна към студентите , които през днешния ден честват своя празник.  Публикуваме без редакторска интервенция:

„ Днешният ден е празник на младостта, устрема към познание, разцвет и бъдеще.

Съвременното обучение и днешните технологии дават големи благоприятни условия и отстраняват всевъзможни граници и бариери. Вие имате шанса да добивате познания от всички сфери на познанието, да пътувате, да се запознавате с опита на съумелите.

Вашата висока академична подготовка ще способства за развиването на страната, за просперитета на света и за персоналното Ви благополучие и благополучие. Все отново се надявам да употребявате своя капацитет в нашата страна, тъй като тя се нуждае от съвременно образовани експерти като Вас. Уверен съм, че с образованието, което получавате тук в България, можете да извършите страната ни такава, каквато я виждате в фантазиите си.

Колкото и значими да са триумфите и задачите за бъдещето, не забравяйте и, че през днешния ден е най-хубавото време от вашия живот. Време, в което да мечтаете, да се влюбвате, да градите личните си полезности и да добивате гражданско схващане и позиции по всички въпроси на публичния живот.

Сега е времето да научите и урока за това, че компликациите и провокациите раждат уменията и силата да се справите с тях – и в този момент, и в бъдеще.

На преподавателите във висшите учебни заведения поисквам да са все по този начин всеотдайни и да бъдат високоотговорни към своите студенти. Зная какъв брой доста вършиме във всеки един ден и го правя оценка високо! Рейтинговата система на висшите учебни заведения в Република България, която излезе преди дни, сподели какъв брой доста е реализирано през последните години във висшите учебни заведения на страната ни! Това са достижения, с които всички ние би трябвало да се гордеем!

Сигурен съм, че дружно ще реализираме още доста и ще потвърждаваме, че знанието е най-важната причина за триумфа. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР