Министърът на образованието и науката Галин Цоков посети Техническия университет

...
Министърът на образованието и науката Галин Цоков посети Техническия университет
Коментари Харесай

Министърът на образованието и науката посети Техническия университет във Варна

Министърът на образованието и науката Галин Цоков посети Техническия университет вэв Варна, с цел да организира диалог с управлението на университета по отношение на проблемите и провокациите в просветителния развой.

Проф. доктор Драгомир Пламенов, ректор на Технически университет – Варна, показа присъстващите членове на академичното управление на университета, деканите на четирите факултета и шефовете на двата колежа, шефа на Департамент по езиково и продължаващо образование и спорт и инж. Вяра Дукова, шеф на ПГКМКС " Акад. Благовест Сендов ". Той срещна министъра с подготовката и образованието на висококвалифицирани експерти – бъдещи инженери и експерти и специалисти в 31 бакалавърски, 42 магистърски и 31 докторски стратегии, както и продължаващото образование и специализацията на педагогичен фрагменти. Освен това, бяха прегледани и значимите продължаващо образование и специализация на педагогичен фрагменти, което университетът дава, утвърждавайки се като център на познание и експертиза в региона на технологиите и образованието.

Министър Цоков показа, че за него е любопитно да научи повече за това по какъв начин се развива университета, по какъв начин се реализира връзката със междинното обучение и по какъв начин се развива направлението, обвързвано с образованието на фрагменти, свързани със обществените действия. Той изрази удовлетворение от взаимната работа сред университета и Професионалната гимназия по компютърно моделиране, което дава опция за продан на нововъведения сред университета и гимназията, визити на университетските научни лаборатории, демонстрации и наблюдения на учениците и пожела постигнатото да се надгради с построяването на STEM кабинети и лаборатории за нововъведения във всички учебни заведения в града.

Обсъдени бяха и въпроси, свързани с разширението и разкриването на нови професионални посоки, които дават отговор на спецификата на Североизточния регион, който се развива и интензивно търси фрагменти в региона на земеделието и растениевъдството.

Министър Цоков даде обещание на университетите по-ефективна противоположна връзка по отношение на рейтинговата система и резултатите от анкетите, провеждани измежду студентите и бизнеса.

В края на ползотворната среща ректорът благодари на проф. Цоков за опцията за реализирането на разговор и връчи специфичния научен плакет, отдаден на 60-годишнината на университета с имитация на златните приложения от Варненския халколитен некропол.

На министъра на образованието и науката беше демонстрирана най-голямата цивилна морска научноизследователска инфраструктура в Република България – Морски квалификационен център на Технически университет – Варна.

" 60 години са единствено началото, Вие решително гледате в бъдещето! “, написа министър Галин Цоков в Почетната книга на ТУ – Варна. "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР