Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна днес

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна днес
Коментари Харесай

Министър Лечева: Искам нашата администрация да бъде в помощ на всички спортни организации

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева се срещна през днешния ден по нейна покана с представители на 73 български спортни федерации.

На срещата бяха разисквани редица въпроси, свързани с финансирането на федерациите, с реализирането на по-добра връзка сред тях и Министерството на младежта и спорта, правенето на програмата за финансиране на спортните организации за 2023 година, програмата за семействата, нуждата от отчитане спецификата на обособените спортове, потребността от квалифицирани експерти, опциите за потребление на оборудванията.

„ Моята съществена цел е да подкрепям един непрекъснат разговор с всички спортни организации, с които министерството има връзки, за по-добрата съгласуваност и взаимоотношение с тях. Най-важният ни приоритет е да осигурим успокоение на всички организации, тъй че да организират един безконтролен подготвителен и спортен развой “, сподели министър Лечева.

Тя уточни още, че за нея е изключително значимо да има противоположна връзка с федерациите предвид на това, средствата, които се разходват, да бъдат разпределени по най-ефективния метод. „ Затова желаеме тези срещи с вас, с цел да ви бъдем потребни. Искам нашата администрация да бъде в директен контакт с вас предвид на по-добрата работа и да си бъдем взаимно потребни. Знам, че в спорта би трябвало да има доста по-широко скроени хора, които да могат доста по-бързо и гъвкаво да разполагат със средствата, които желаят, и да ги разпределят по най-хубавия метод. Искаме да ви бъдем в помощ “, безапелационна бе Весела Лечева.

По думите й средствата, които се отделят от държавния бюджет за спорт, са извънредно незадоволителни и той постоянно е бил неглижиран. Амбицията й е да се даде друга вероятност на спорта. „ Много значимо е ние да покажем, че федерациите и клубовете употребяват средствата по най-хубавия метод предвид на това да задоволят нуждата от съвременно съоръжение, по-добра подготовка, повече надпревари, по-добри и по-качествени експерти. Това, от което има потребност българският спорт “, уточни министър Лечева.

За да получи противоположна връзка във връзка с стратегиите, министър Лечева заяви, че след тази среща ще бъдат изпратени писма до всички федерации, в които те да изразят какви са техните рекомендации и хрумвания, които биха могли да се осъществят при създаването на новата стратегия за 2023 година „ Идната година е извънредно значима предолимийска за множеството федерации. В късия мандат, който имам да извършвам, желая нашата администрация да бъде в помощ на всички “, съобщи министърът на младежта и спорта.

В диалога министър Лечева уточни, че в реализирането на политиката за спорта са значими освен медалите, а и обществената значителност на спорта и всеки да откри своето място. Във връзка с програмата за семействата тя разясни, че всяка една федерация би трябвало да може да се възползва по този начин, че да разшири географията си, да получи опит в организацията на такива събития и да извлече оптимални изгоди за съответния спорт. “За мен тази стратегия е значима, тъй като тези събития способстват извънредно доста за популяризирането на страната. Желая тази стратегия да бъде оптимално ефикасна, тъй че да се получат оптимални изгоди. Хубаво е, когато желаете домакинство на огромно съревнование, да развиете и социално-икономическите изгоди от него, с цел да си бъдем оптимално потребни “, добави Лечева.

Според министъра е доста значимо плановете и стратегиите на спортните федерации да бъдат методически издържани, тъй че да донесат в края на годината триумфи, тъй като това е най-важното в спорта. „ Трябва да работим във съвместен интерес. Ние да защитим по-високите претенции към страната, а вие да отвърнете с дейно изразходвани средства и по-добри спортни резултати. Затова е належащо спортният календар да бъде доста добре прецизиран и изискан от методическа позиция, “ безапелационна бе Весела Лечева.

Министър Лечева прикани представителите на спортните федерации да помислят и да предложат, в случай че има потребност, допълнения или промени в Закона за физическото образование и спорта.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР