Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе срещи в

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева проведе срещи в
Коментари Харесай

Министър Весела Лечева проведе срещи в олимпийската база в Сан Диего, САЩ

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева организира срещи в олимпийската база на Съединени американски щати в Сан Диего. Комплексът Чула Виста отваря порти през юни 1995 година като първия по рода си олимпийски подготвителен център.

На 1 януари 2017 година Олимпийският комитет на Съединените щати трансферира собствеността върху оборудването на град Чула Виста и към този момент е несъмнено за място за олимпийски и паралимпийски тренировки. Комплексът от 155 акра има спортни зали и помощни уреди за десетки летни олимпийски спортове, както и благоприятни условия за подготовка и за разнообразни зимни спортове.

Миналата година през базата са минали повече от 50 олимпийски първенци от Токио 2020 от 9 страни.

Лечева беседва с шефа въз основата Брайън Малекейн, с който разиска опцията в нея да се приготвят и български спортисти. През 2028 година хазаин на Олимпийските игри е Лос Анджелис и мястото ще бъде извънредно уместно за адаптация, счита спортният ни министър. От своя страна Малекейн заяви, че има опция за това и двете страни би трябвало да продължат да си сътрудничат. След това Лечева организира среща и Джон Крули, който дава отговор за високите спортни достижения. С него тя разиска критериите за финансиране на обособени спортове, упованията от федерациите, които са получили финансова помощ, ролята на олимпийския комитет за развиването на националния спорт.

В рамките на обиколката си в базата в Сан Диего министър Лечева беседва и със международния рекордьор в тройния скок Уили Бенкс. Освен с впечатляващите си спортни достижения, Бенкс ще бъде запомнен от почитателите на леката атлетика и като първия, който пляска на място с ръце, преди да направи опит за скок. В момента той е част от федерацията по лека атлетика на Съединени американски щати.

„ И в базата в Колорадо Спрингс, и тук в Сан Диего видях доста неща, които могат да бъдат приложени в подготовката на българските спортисти. Не съм сюрпризирана от равнището на работа и професионализма, само че е значимо да пренесем скъпите неща и в организацията на нашия спорт. А те са надзор, методика, технологии, ясни цели “, разяснява министър Лечева.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР