Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на 11-ата

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева присъства на 11-ата
Коментари Харесай

Министър Лечева: Младите таланти се нуждаят от подкрепата и от оценката на обществото

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева участва на 11-ата гала по награждаване на най-хубавите млади спортисти за 2022 година, проведена от сайтa за детско-юношески спорт Viasport.bg с поддръжката на Българския състезателен тотализатор. В допитването до спортните публицисти участваха 120 представители на национални и районни медии.

Министър Лечева връчи премията на избрания за № 1 в класацията Александър Николов - бронзов медалист с националния тим по волейбол до 20 година от европейското състезание в Италия. Той попадна в идеалния тим на шампионата, като бе разгласен за втори най-хубав посрещач. Топ 3 допълниха Стилияна Николова - бронзова медалистка в многобоя на международното състезание по художествена гимнастика и носителка на три сребърни оценки на обособените уреди и Пламена Миткова - международна шампионка в скока на дължина до 20 година

" За мен е голяма чест и наслаждение да съм измежду вас и да изразя гордостта си от завоюваните от вас спортни достижения през миналия сезон. Благодаря ви за труда и напъните, които полагате всеки ден за тези резултати, които ни дават доста мотиви за оптимизъм. Надявам се, че те са мотивация за вас да преследвате все по-големи цели и да достигнете до триумфите на вашите прародители. Вярвам, че новата година ще ви донесе нови мотиви за горделивост ", сподели Весела Лечева.

Тя благодари на треньорите и спортните експерти за всеотдайната работа през годината. " Радостна съм, че успяхме да отдадем значимото на българските треньори и те да заемат своето справедливо място в тази система, тъй като без тях няма по какъв начин да открием гениите ", добави Лечева.

Министър Лечева поздрави и уредниците на церемонията за дългогодишните старания. " Не са доста хората, които отдават респект на младите ни гении. Именно те се нуждаят от поддръжката и от оценката на обществото за техните достижения ", сподели още министърът на младежта и спорта.

В десетката на анектата попаднаха още Никола Илиев (футбол), Божидар Саръбоюков (лека атлетика), Мартин Георгиев (футбол), Иван Иванов (тенис), Дениел Нанков (плуване), Радослав Росенов (бокс), Петър Мицин (плуване).

Националният тим по волейбол до 18 година, който завоюва бронзовия орден на европейското състезание в Грузия, бе определен най-хубав тим при подрастващите, а наставникът на отбора Виктор Карагьозов за № 1 в треньорската ранглиста.

По време на церемонията бяха връчени и два спомагателна наградата: „ Воля за победа " - на Радена Ангелова, спечелила бронзов орден на смесена успоредка на Световното състезание по спортна гимнастика за деца със Синдром на Даун и приз „ „ Спас Натов " - на треньорката по баскетбол Емилия Кръстева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР