Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие девойките на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева прие девойките на
Коментари Харесай

Министър Лечева поздрави лично шампионките от Европейското отборно първенство по тенис

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева одобри девойките на България до 18 година, които победиха с купата на Европейското отборно състезание по тенис във Франция.

Лечева поздрави младите ни състезателки за извоюваната първа купа в тази възрастова група и им пожела да ги гледаме на огромните спортни сцени в бъдеще.

" Поздравявам ви за огромния триумф, за вашите шест поредни победи, с цел да стигнете до купата. Поздравления за треньорите, ръководителите и най-много за състезателите. Знам какъв брой старания ви коства всеки ден, само че в случай че продължите в същото движение и със същия хъс, аз съм сигурна, че ще съумеете още повече. Пожелавам на всички да ви гледаме на огромните спортни сцени. Сигурна съм, че всеки един от вас мечтае да взе участие на US Open и Australian Open и ви го поисквам от сърце ", показа служебният министър на младежта и спорта.



На срещата участва и треньорът на националния тим за девойки до 18-годишна възраст Михаил Атанасов, който благодари на федерацията за финансовата помощ и изцяло предстоящо похвали своите възпитанички за представянето им по време на шампионата.

" Всички девойки дадоха доста от себе си и потвърдиха, че заслужават купата. Оттук нататък ще имат потребност от поддръжка за всяко едно начинание ", съобщи Атанасов.

В диалог за финансирането на нашите спортисти министър Лечева акцентира, че би трябвало да се усили бюджетът за спорт, тъй като българските спортисти са потвърдили, че го заслужават.

На собствен ред спортният шеф на Българската федерация по тенис Даниел Ангелов пък показа, че задачата им е да вдигнат категорията си, тъй като това ще даде опция да се затвърдят постигнатите резултати.

На срещата с Весела Лечева участваха също Мариана Ненова – член на Управителния съвет на БФТ, кондиционният треньор Милен Илиев и шефът на Националния тенис център Георги Донев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР