Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи инспекция на

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи инспекция на
Коментари Харесай

Весела Лечева инспектира Арена Бургас“, днес залата получи Акт 15

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева направи ревизия на „ Арена Бургас “ дружно с кмета на Бургас Димитър Николов, управлението на „ Академика 2011 “ и строителния контрол. Днес многофункционалното спортно оборудване получи Акт 15.

Проверката в залата сподели, че е приключена изцяло климатичната система, инсталирани са седалките, приключени са финишните настилки, оборудвани са съблекалните. Екип от италианската компания „ Мондо “ е от 10 дни в Бургас, с цел да инсталира лекоатлетическата писта, която също е подготвена.

Министър Весела Лечева и кметът на Бургас Николов обиколиха цялото оборудване дружно със строителите. Обиколиха подземните и надземните паркинги, трите зали, съблекалните, общите пространства. Увериха се, че работи климатичната система, както и звуковите системи.

„ От последното ми посещаване е свършена доста работа. Радвам се да видя, че залата скоро ще бъде пусната в употреба и ще зарадва освен бургазлии, само че и всички хора, които обичат спорта в България “, разяснява министър Весела Лечева. „ В залата има съоръжение за лека атлетика, баскетбол, волейбол, битка, гимнастика и още доста други спортове, което дава огромни благоприятни условия “, добави Лечева.

„ Федерациите могат да дойдат в Бургас, с цел да видят, че залата разполага с най-модерното съоръжение и може да стане част от интернационалния календар на международните и европейски федерации “, сподели кметът на Бургас Димитър Николов.

Министър Лечева и кметът Николов се увериха, че в залата е доставено и към този момент се инсталира спортното съоръжение. Другата част от спортното съоръжение, което ще се употребява за избрани събития, е складирано и готово за потребление. То е от най-голям клас, от влиятелни международни марки и снабдено с всички нужни документи за осъществяване на интернационалните надпревари.

Зала " Apeнa Бypгac " е на пет равнища. Тя paзпoлaгa c 4100 ceдящи мecтa и 2000 пoдвижни седалки. Пo вpeмe нa ĸoнцepти оборудването щe мoжe дa cъбиpa 15 000 зpитeли в ocнoвнaтa зaлa. Още с проектирането е помислено по какъв начин да се обслужват сходни събития. Към залата е построен висок тунел, през който да влизат огромни камиони с техника.

Многофункционалната зала в Бургас е единствената в страната, която дава отговор на всички условия, позволяващи ѝ семейството на европейско и международно състезание по лека атлетика на закрито. Освен всички лекоатлетически дисциплини, в нея ще могат да се практикуват xaндбaл, бacĸeтбoл, бoйни cпopтoвe, вoлeйбoл, художествена гимнастика и доста дp. Съоръжението включва 3 тpeниpoвъчни зaли и тpиeтaжeн пapĸинг c нaд 800 мecтa, както и спомагателни обслужващи пространства за ресторант, кафенета, фитнес, спа, конферентни зали и други.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР