Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори относно освиркването

...
Министърът на младежта и спорта Весела Лечева говори относно освиркването
Коментари Харесай

Весела Лечева за освиркването на българския химн: Трябва остро да бъдат осъдени такива действия

Министърът на младежта и спорта Весела Лечева приказва по отношение на освиркването на българския химн във вчерашния дуел със Северна Македония. Припомняме, че нощес преди началото на мача сред България и западната ни съседка, българският химн бе заглъхнал от освиркванията и виковете на публиката на домакините. Според Лечева тези дейности би трябвало да бъдат остро наказани, като те не са потребни нито за политиците, нито за спорта.
 Весела Лечева пред Sportal.bg: Порочните практики бяха задълбочени от предходното управление Весела Лечева пред Sportal.bg: Порочните практики бяха задълбочени от предходното управление
“Няма по какъв начин да останем настрана от този противен случай по време на този извънредно предстоящ мач сред двете страни. Няма по какъв начин да останем безучастни. Според мен би трябвало остро да бъдат наказани такива дейности. Те не са потребни нито за политиците, нито за спорта. Сигурна съм, че и северномакедонските футболисти не са се чувствали добре на терена.
 Освиркаха химна на България в Скопие, хули Освиркаха химна на България в Скопие, хули " бугари-татари " и " роми " за националите ни
Аз в моя дълъг състезателен живот съм била противник с някогашни състезатели на Югославия, родени в Северна Македония, и постоянно съм имала към тях почит и почитание. Смятам, че спортът носи тези полезности на феърплей, на почитание на съперника. Това би трябвалио да се придвижва към политиците и обществото. Както споделих първоначално, тези дейности надали оказват помощ на политиците ”, съобщи Лечева в предаването “Гостът на Sportal.bg ”.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР