Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че е

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев заяви, че е
Коментари Харесай

Радостин Василев иска от БФС приет от Конгреса бюджет, може да отнеме лиценза на футболната ни централа

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев съобщи, че е изпратил писмо до Българския футболен съюз, в което дава период до 25 май да дават документ за признат от Конгрес бюджет. В противоположен случай има възможност да се стигне до лишаване на лиценза на БФС.

Ето какво написа Василев в формалния си профил във Facebook:

" Днес изпратих публично писмо до Българския футболен съюз, с което ги уведомих, че би трябвало да дават в период до 25.05.2022 година всички документи според член 30, алинея 2 от Закона за физическото образование и спорта (ЗФВС), а точно - доклад за осъществяване на 4-годишната стратегия, финансов доклад за миналата година и признат бюджет за настоящата година, както и актуализация по член 30, алинея 1 от ЗФВС, в случай че има такава.

В писмо с изх. № 1-5-85 от 24.03.2022 година БФС показа пред ММС бюджет за 2022 година, утвърден с решение на Изпълнителния комитет на Сдружение " Български футболен съюз " с Протокол №3 от 01.03.2022 година, който не е признат от Общото заседание (Конгрес) на централата, според член 36, алинея 1, т. 10 от Устава на БФС и член 25, алинея 1, т. 9 от Закона за юридическите лица с нестопанска цел.

В тази връзка изисках Българският футболен съюз да показа в деловодството на Министерството на младежта и спорта признат от Общото заседание бюджет на БФС за 2022 година на книжен и електронен притежател в период до 25 май.

В противоположен случай ще бъда заставен да подхваща дейности по член 24, алинея 2 от Закона за физическото образование и спорта ".
 Мартин Петров: Искаме да внедрим нещо ново и качествено, не става дума за власт и кокал
Мартин Петров: Искаме да внедрим нещо ново и качествено, не става дума за власт и кокал

" Ние не атакуваме никого персонално "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР