Министърът на младежта и спорта Радостин Василев участва в откриването

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев участва в откриването
Коментари Харесай

Радостин Василев откри Национална универсиада 2022

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев взе участие в откриването на Национална универсиада София 2022, оповестиха от Министерството на младежта и спорта.

Церемонията се организира в зала “Максима” на Университета за национално и международно стопанство, който е тазгодишният хазаин на най-мащабното университетско спортно събитие.

“Поздравявам Ви за голямото предпочитание и възторг, които демонстрирате, с цел да подобрите положението на университетския спорт у нас. В лицето на Министерството на младежта и спорта Вие ще намерите правилен сътрудник и сигурна поддръжка, с цел да продължите да се развивате в вярната посока. Младите хора в България дълго време бяха неглижирани, дълго време техният глас не беше чуван. Настъпи моментът, който всички Вие чакахте - да бъдете моторът на обществото и Вашите хрумвания да се трансформират в действителност. С моя екип създаваме методите, посредством които да подкрепим тези хрумвания, тъй като зад тях прозира желанието Ви да живеете в по-добра, по-отворена към младите, по-ангажирана с проблемите им България. Такава, в която законността и прозрачността са на дневен ред. И не на последно място, в която спортът е национална политика с висок приоритет”, сподели министър Василев по време на откриването.

В Национална универсиада София 2022 вземат участие над 1200 студенти от 22 висши образователни заведения в България, които ще се състезават в 14 типа спорт – футбол, волейбол, баскетбол, лека атлетика, тенис, тенис на маса, спортно насочване, футзал, крикет, плуване, кик бокс, джудо, бадминтон и мажоретни спортове.

Спортният министър изрече своята признателност към управлението на Асоциацията за академични спорт “Академик” за усърдието, което демонстрира в работата си със студентите.

Председателят на асоциацията доцент Златко Джуров връчи на Радостин Василев почетен орден от конкуренцията в символ на признателност за оказаното подпомагане от ММС за провеждането на Националната универсиада през тази година.

На събитието участваха ректорът на УНСС проф. доктор Димитър Димитров, ръководителят на Националното посланичество на студентските препоръки Даниел Парушев и доста от ректорите на участващите университети.

По време на церемонията участничката на европейски и международни шампионати по бадминтон за хора с увреждания Емона Иванова от името на състезателите сподели клетвата за почтена игра по време на Националната универсиада 2022.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР