Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели, че няма

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев сподели, че няма
Коментари Харесай

Радостин Василев: Не заемам позиция в битката за президент на БФС

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев показа, че няма да заеме страната на нито един от претендентите за президентската позиция в Българския футболен съюз.

Той посети тържеството във връзка 65-годишнината на спортния тотализатор. На събитието участва и Димитър Бербатов, който се кандидатира за президент на централата.

" Няма конфликт за президентското място във футболния съюз. Конгресът ще бъде единствено за приемане на бюджет, няма да има избори. Не мога да взема позиция в конгреса и няма да го направя ", изрично съобщи той.

Радостин Василев разяснява и апелите на Левски, страната да помогне на клуба за построяването на козирка на стадион " Георги Аспарухов ".

" Ние на ЦСКА средства не предоставяме. Ние предоставяме опция, да си построят стадион. Държавата и министерството не могат да дават средства на футболните тимове за възстановяване на тяхната инфраструктура. Стадионът на Левски не е в благосъстоятелност на Министерството на спорта, той е в регионалната администрация. Говорил съм с управлението на Левски за казуса им. Когато има средства за всички футболни клубове, тогава ще има и за Левски ", разясни той.

Министърът на младежта и спорта ще посети финала за Купата на България в неделя.

" Надявам се да победи по-добрия тим. Който е по-добър, той би трябвало да печели. Аз от дълго време не съм последовател ", добави той.

Радостин Василев желае 50% повишение на оборота на спортния тотализатор.

" Тази година се обрисува да бъде годината на промените. Оставил съм цели на управлението на тотализатора. В техен интерес е да ги изпълнят. Основната цел е сдружението да печели добре, тъй като то е главният детайл за нашия бюджет за спорт и просвета. Целите на тотализатора са, да изкарва повече пари, те могат да създадат оборотът да е с 50% по-голям ", добави той.

Автор: Цветелина Абрашева
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР