Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща със

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев проведе среща със
Коментари Харесай

Министър Василев проведе среща със световния шампион по вдигане на тежести Карлос Насар

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев организира среща със международния първенец Карлос Насар.

Причина за това е комплицираната обстановка в Българската федерация по повдигане на тежести.

Ето какво написа Василив в формалния си профил във Facebook:

" Днес организирах среща със международния първенец Карлос Насар във връзка със комплицираната обстановка в Българската федерация по повдигане на тежести. По време на диалога беше коментирано и изявление на треньора на националния тим Иван Иванов по отношение на безучастие на български представители на международното състезание за младежи и девойки в Гърция, поради липса на финансиране от страна на страната. След като изслушах Карлос и ревизирах документите в ММС, мога да дефинира изявлението на Иван Иванов като погрешна операция.

Карлос Насар съобщи пред мен, че той в никакъв случай не е имал желанието да се включва в този шампионат, тъй като за него по-важното съревнование е Европейското състезание за мъже в Тирана в края на този месец, за което уведомил Иван Иванов. Насар заявява още, че пред състезателите Иванов е декларирал, че България няма да взе участие на шампионата за младежи в Гърция, тъй като не се чакат никакви триумфи.

Нещо повече - след това Карлос направи обзор на подготвителния си проект за 2022 година, който федерацията е подала в ММС. Насар е безапелационен, че подписът под този проект не е негов, а някой от БФВТ евентуално го е разписал. В тази връзка ММС ще подаде сигнал до способените органи за осъществено закононарушение.

Независимо от проблемите на БФВТ поех ангажимент да има обезпечено финансиране за Насар и клуба му, тъй като той има голям гений и капацитет за още по-големи триумфи. Изразявам цялостната си поддръжка към международния първенец и му поисквам триумф в преследването на огромната цел - купа от Летните олимпийски игри в Париж 2024. Съветвам всички спортисти да се обръщат непосредствено към ММС при подозрения в предоставена от федерациите информация по всяка тематика.

От диалога ни през днешния ден за мен нещата са кристално ясни. Пълната липса на административен потенциал и личностните битки в БФВТ костват естественото осъществяване на подготовка както на Карлос Насар, по този начин и на доста други надарени родни щангисти. Това е следващата българска федерация, която се ръководи по незапознат метод.

Държавата е подсигурила финансирането на федерациите доста от дълго време, само че БФВТ е подала своята поръчка за приемане на средства едвам на 3 май. Това е неприемливо закъснение, което не е по виновност на ММС. При тази фактология буди неразбиране у мен за какво треньорът на националните тимове Иван Иванов на 1 май споделя, че нямат финансиране от страната. Явно той не знае, че все още на изявлението си такова финансиране не е поискано от нас. Заявката от федерацията е подадена на 03.05.2022г., а средства се отпускат единствено след подадено искане по пример.

Предвид усложнената обстановка в БФВТ, продължаващите правосъдни разногласия за ръководство на централата и забавянето в документите, която се изпраща към ММС, съм обезпокоен за развиването на спорта и насочвам последно предизвестие към управлението, че в случай че не уточнят вътрешните си взаимоотношения до края на сегашния месец, финансирането на БФВТ ще бъде прекъснато от 1 юни.

ММС ще обезпечи финансирането на състезателите в щангите целево. Те няма по какъв начин да страдат поради разногласия и безгрижие от страна на ръководителите ".
 Съдебни хватки лишават България от медали на Световно по щанги
Съдебни хватки лишават България от медали на Световно по щанги

Без нито един получен лев от началото на годината, националите не отпътуваха за младежкото състезание в Гърция
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР