Министърът на младежта и спорта Радостин Василев не е правил

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев не е правил
Коментари Харесай

ММС: Радостин Василев не е правил опити за публични внушения

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев не е правил опити за обществени внушения. Напротив - той е уведомил обществото само за обстоятелството на постъпили сигнали в Министерството на младежта и спорта (ММС) за съществуването на клубове-фантоми, които не правят действителна активност, само че са взели присъединяване в последния конгрес на БФС.

Това се споделя в позиция на Министерството на младежта и спорта, разпратена до медиите.

Ето цялостния текст на документа:

Във връзка с позиция на Изпълнителния комитет на Българския футболен съюз (БФС) ясно прецизираме, че министърът на младежта и спорта Радостин Василев не е правил опити за обществени внушения. Напротив - той е уведомил обществото само за обстоятелството на постъпили сигнали в Министерството на младежта и спорта (ММС) за съществуването на клубове-фантоми, които не правят действителна активност, само че са взели присъединяване в последния конгрес на БФС. Към сегашния миг инспекцията на ММС по тези сигнали продължава.

Друг коментиран от министър Василев факт е и неналичието на истинската планова документи в ММС, по която БФС е получил финансиране от 818 000 лева за организацията и провеждането на Европейското състезание по футбол за юноши до 17 година, на което страната беше хазаин през 2015 година За този факт е квалифициран сигнал, който ще бъде подаден в Министерство на вътрешните работи (МВР) още на следващия ден.

Днес ММС беше осведомено от Министерство на вътрешните работи за получен от тях сигнал за реализиран напън от страна на представители на БФС в разнообразни области на страната над представители на футболни клубове.

На първо място Българският футболен съюз би трябвало да се преценява със законите, настоящи в Република България. На второ място БФС реализира активността си въз основата на публикуван лиценз от ММС. Изпълнителният комитет на БФС следва да има поради, че във връзка с законите на Република България, правилата на ФИФА и УЕФА се ползват субсидиарно и то единствено във връзка с спортната регулация. В сегашния случай министърът е коментирал дейности, които са от изключителната подготвеност на ММС и страната.

Министър Василев е доста добре осведомен със смисъла на термина „ държавна интервенция “ в работата на спортна федерация и той в никакъв случай не си е разрешавал да реализира такава. Надяваме се, че БФС не смята, че може да съществува и действа в положение на народен законов вакуум и да показва противоречие с дейностите на институциите в Република България, оправдавайки се с термина „ държавна интервенция “. Няма спортна федерация, която да не се преценява с националното законодателство и институции. БФС не прави изключение.

При състояние, че БФС е бил „ обект на извънредно сериозна по мащабите и публичността си инспекция от страна на всички държавни органи “ не би следвало членовете на Изпълнителния комитет да се тормозят от бъдещи контролни дейности, които ММС и други държавни органи ще подхващат.

Трябва да бъде изрично ясно на цялата футболна общност, че няма мощ, която да попречи на ММС и страната да правят инспекции и да изискват спазването на законите в страната.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР