Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира за Евроком“

...
Министърът на младежта и спорта Радостин Василев коментира за Евроком“
Коментари Харесай

Министър Василев: Местната власт е виновна за разрухата на пловдивските стадиони

Министърът на младежта и спорта Радостин Василев разяснява за „ Евроком “ обстановката със стадионите у нас. По-специално той обърна внимание на „ Българска войска “ и стадионите в Пловдив. Според Василев има финансови злоупотреби. Той показа, че му е доста мъчно да убеди страната да отпуска средства и да разпорежда на кметовете да провеждат публични поръчки, тъй като по този метод парите изчезват. Василев упрекна локалната власт в Пловдив, че пречи на развиването на спортната инфраструктура.

" Трябва да питате ЦСКА дали ще има нов стадион. От тях зависи строителството. През всички тези години аз съм бил последовател на ЦСКА. Следял съм информации – нов план, втори план, пети план. Аз съм бил правист на ЦСКА и виждам, че няма никакви приходи там. Нищо не се прави там. Едно общо и нефункциониращо сдружение. Решенията в това сдружение са единствено с безусловно болшинство. Тоест в случай че на някой не му харесва нещо, сдружението е блокирано. Взехме решение, ангажирахме и адвокатска фирма. Когато притежаваме парцел, който е нефункционален, само че има някой, който желае да го построи, ние сме подготвени да го предоставим. Те да дават капиталов проект и план, а ние като министерство ще извадим документите. Те обаче би трябвало да го изградят със лични средства. Подписахме анекс към контракта за наем, към който има краен период те да показват капиталов проект и план. Ще спазим закона и се надявам те да си спазят уговорката. Ще е тъпо аз да върша старания за облагородяване на парцела, а те като вложител да не положат старания ".

" Ако трябваше да изваждаме клубове поради финансовото им положение, щяха да останат пет-шест клуба. Те дават отговор на финансовия феърплей на УЕФА. За нашето състезание сме минимизирали условията до едно осветяване, което не се знае до каква степен е построено. 20 години сме доста обратно във футбола. Както се правеха взаимни отстъпки за ЦСКА, по този начин се правеха взаимни отстъпки и за Левски. ЦСКА дълго време имаше сходни задължения към Национална агенция за приходите като Левски. Затова не върша взаимни отстъпки с никого. Не е доста прелестно, тъй като не си доста харесван. Много левскари в този момент ме питат: Защо правиш стадиона на ЦСКА. Ама не го върша аз ".

" Ами пловдивските игрища? 25 милиона, дадени от страната. Няма ги! Един строител дори стачкува против държавното управление. Всеки път там се покачват цените. Местната власт е отговорна за разрухата на двата пловдивски стадиона. Не може да не се следи. Страх ме е да давам пари на кметовете, когато би трябвало да се прави социална поръчка, тъй като тези пари ще бъдат откраднати. Казвам го напълно откровено. Сега ми е пъклен мъчно да убедя страната да даде 20 милиона за Ботев и Локомотив, в случай, че виждат по какъв начин кметът, изпълнителят, пък седалки, планът го вършат няколко пъти. За тези пари, с които направиха Колодрума, можеха и двата стадиона да създадат. Даже се чудя по какъв начин почитателите към момента не са отишли да ги бият тези хора ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР