Министърът на младежта и спорта не смята, че е длъжен

...
Министърът на младежта и спорта не смята, че е длъжен
Коментари Харесай

Радостин Василев за уволненията в тотото: Не съм длъжен да давам мотиви

Министърът на младежта и спорта не счита, че е задължен да дава претекстове за промяната на управлението на Българския състезателен тотализатор (БСТ). Както е известно, Василев взе решение да в профил настоящото ръководство в БСТ и да назначи свое.
" Не съм задължен да давам претекстове. Законът за обществените предприятия ми дава опция като министър да приключвам това мандатно правно отношение предварително. Това и върша. Такова е желанието на сътрудниците, не пожелаха да се разделим по взаимно единодушие и ще бъде с едностранен акт на министъра ", стартира Радостин Василев.
" Разговаряхме по всички вероятни разновидности, само че дружно стигнахме до извода, че ще се случи едностранно. Аз не съм съд. Доколкото разбрах, заявиха, че няма да апелират. Все отново това е тяхно право. "
" Така съм решил. Аз съм принципал на това сдружение и считам, че бих могъл да подкрепям по-добра връзка с управление, което съм назначил и не е политизирано. Предпочитам да съм в по-тесен контакт в сдружението. "
" Новият началник ще бъде разгласен публично. Ще продължим връзка с изпълнителния шеф, прекомерно допустимо е той да остане в самия тотализатор. Няма скандал тук. "
" Най-важно е какво чака управлението на спортния тотализатор. Аз чакам облаги, естествено - търговски резултати. Тепърва ще се прави счетоводен, стопански и финансов разбор, с цел да няма спекулации. Аз работя единствено със счетоводни данни, избирам да разясня, когато е изработен самостоятелен одит. Аз съм принципал, само че съм отвън системата и не мога да надникна. Не че ми е отхвърлен достъп, само че за по-голяма сигурност персонално съм се заел с БСТ. "
" Законовите оферти за промени ще бъдат разисквани от адвокати, които ще ми обяснят по какъв начин да създадем по този начин, че самият тотализатор да работи свободно и на по-голяма пазарна територия. Ще направя всичко належащо, с цел да може това сдружение да осъществя облага, която му се поставя като монополист на пазара. Не знам за какво някой е приказвал за либерализация на пазара - това са измислици и неистини. "
" Нищо не желая и нищо не подлагам на въпрос. Аз ще възложа със заповед да бъде изработен самостоятелен одит. Това е обществено сдружение. Нито подлагам под подозрение. Просто би трябвало да видя всички контракти, тъй като повярвайте ми, счетоводните доклади в края на годината могат да бъдат много разнообразни от действителното положение. Тепърва ще разберем ", приключи спортният министър.
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР