Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в предаването

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви в предаването
Коментари Харесай

Кралев: Отборът на Норвегия нарушава феърплея. Всички са астматици!

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев съобщи в предаването " Тази заран " по бТВ, че тимът на Норвегия на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг жестоко е нарушил феърплея. Причината са медикаментите, които употребяват спортистите.

Кралев разгласи, че огромна част от тях са диагностицирани като астматици, а препаратите, които взимат, с позволение на антидопинговата комисия, оказват помощ за положителното им показване в дисциплините.

Норвежкият тим завоюва най-вече медали на завършилите Зимни олимпийски игри - 14 златни, 14 сребърни и 11 бронзови. Според " Тайм " бюджетът за спорт на скандинавската страна е 30,47 млн. лв., а част от състезателите работят като водопроводчици, дърводелци и учители, когато не се състезават.

" Дайте да не разясняваме такива несериозни неща. Какви водопроводчици, като целият тим на Норвегия в ски бягането и биатлона са астматици. Дойдоха със съответните препарати. Всички знаят защо става въпрос. Аз го одобрявам като нарушен феърплей ", съобщи Кралев в " Тази заран ".

" Очевидно норвежките лекари са издали такива документи, хората се водят за астматици и всички носят препарат за астма, който е обвързван с повишение на кислородния продан в организма. От години всички разясняват по какъв начин в норвежките национални тимове в ски бягането и биатлона всички до един са астматици. Те носеха препарати срещу астма, колкото всички останали страни. По разпоредбите е. Нищо не можеш да кажеш, откакто са получили такива документи. Това е обществена загадка от доста години. От доста олимпиади е по този начин ", добави той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР