Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи приза за
Коментари Харесай

Министър Кралев награди атлет №1 на България за 2020 година Габриела Петрова



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи наградата за спортист номер едно на България за 2020 година на Габриела Петрова. Тя печели за повторно в класацията на сп. " Атлетика " след триумфа си в допитването през 2015 година През миналата година Петрова направи мощен резултат с второ място в шампионата от " Диамантената лига " в Монако. Тя завоюва и две трофеи в хоризонталните скокове на балканския шампионат за мъже и дами в Клуж Напока, Румъния. Сребърно отличие в тройния скок донесе и от интернационалния шампионат по лека атлетика в Турку, Финландия, който бе с категория " Континентален тур ".

" През предходната година Габриела съумя да покаже, че е един прелестен спортист. Имаше мощни резултати. Пожелавам ѝ олимпийската година да бъде нейната година ", сподели министър Кралев по време на награждаването.
 Министър Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София
Министър Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София

Спортният министър пожела на членовете на Борда ползотворни диалози и сполучлива година

Министър Кралев уточни, че във всеки един миг ММС се стреми да бъде до българските спортисти.

" Основната ни задача през тази година беше да съхраним спорта, да дадем опция на всички да се готвят при допустимо най-хубавите условия. Затова успяхме да запазим бюджетите. Средствата, които бяха спестени от интернационалния състезателен календар, ги инвестирахме в подготовката на нашите спортисти по този начин, че да влязат в олимпийската година оптимално готови ", добави спортният министър.

Той акцентира, че спортните клубовете също имат доста сериозна поддръжка. Миналата година получиха 30% нарастване на средствата, а за 2021 година бюджетите са двойни.
 Снимка 517652
Източник:

" Това ще бъде политиката на ММС и през идващите 4 години. През август и септември планираме да вдигнем в допълнение средствата за клубовете, а за идната 2022 година планираме размерите да бъдат увеличени още един път. Оттук-нататък това ще бъде главният ни ангажимент с изключение на инфраструктурните планове, които ще продължат в същите темпове ", сподели Красен Кралев.

Инвестирането в спортната инфраструктура е главен детайл в развиването на спортистите в Българя.

" През последните 5 години инвестирахме в реконструкцията на 5 закрити писти и уреди за лека атлетика и 3 открити писти. Само за последния месец на миналата година започнахме работа по реконструкцията на 2 закрити зали в Русе и Плевен, 3 нови открити писти в Габрово, Враца и Стара Загора. За първи път влагаме в два полигона за хвърляния - в София и Балчик. Тази наклонност ще продължи ", сподели още министър Кралев.
 Добромир Карамаринов: Ще създадем всичко допустимо Игрите да се състоят
Добромир Карамаринов: Ще създадем всичко допустимо Игрите да се състоят

" Знаем, че жителите на Токио са срещу, само че на този стадий тяхното мнение не е подобен фактор "

Габриела Петрова изрази своите благодарности към Министър Кралев и ММС за съдействието, което й се оказва дружно с Българската федерация по лека атлетика.

" В една толкоз сложна и тежка година още повече усетих какъв брой поддръжка имам зад тила си. Благодарение на всички тези хора имах спокойствието доколокото е допустимо да се приготвям и да съумея да доближи максимума, който можеше да бъде доближат тази година откъм надпревари и тренировки. Огромната поддръжка, която получавам и от министерството, и от БФЛА са главната движеща мощ, която ми дава спокойствието и самочувствието да упражнявам, да преследвам фантазиите си. Тази година поисквам на целия български спорт да бъде извънредно сполучлива и следващата година, която още веднъж се съберем тук, залата да бъде цялостна и да сме щастливи от това, което сме постигнали на олимпийските игри и на всички идни надпревари ", сподели спортист №1 на България за 2020 година.

По време на церемонията беше отличен и треньорът на Габриела Петрова - Атанас Атанасов. Неговата премия беше връчена от ръководителят на БФЛА Добромир Карамаринов. Атанасов отличи изискванията за подготовка, при които организира своите тренировки неговата състезателка. " От 3 години имаме доста положителни условия за подготовка в Пловдив. Благодарение на спортното министерство и най-много на напъните на министър Красен Кралев направихме една доста добра зала за подготовка на нашите състезатели. Там се приготвя освен Габриела, а и младите ни гении, които на миналите огромни надпревари от началото на 2020 се показаха на извънредно високо равнище ", означи експертът.
 Атанас Атанасов: Благодарение на спортното министерство има доста положителни условия за лекоатлетическа подготовка в Пловдив
Атанас Атанасов: Благодарение на спортното министерство има доста положителни условия за лекоатлетическа подготовка в Пловдив

" Наградата за Габриела е самопризнание за нейната усилена работа "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР