Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи меча на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи меча на
Коментари Харесай

Кралев връчи меча Черния рицар на съдия №1 за 2018 г. Николай Йорданов

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев връчи меча на успеха – Черния рицар на арбитър №1 за 2018 година Николай Йорданов по време на 12-ите годишни награди на Асоциацията на съдиите по футбол в България.

„ Щастлив съм, че Николай Йорданов завоюва наградата за най-хубав български арбитър. Свирил ми е мачове при започване на кариерата си, когато бях президент на „ Черно море “. Наблюдавал съм го през всичките тези години и мисля, че заслужава извънредно висока оценка за цялата си кариера, тъй като постоянно е бил от хората, които се стремят да бъдат оптимално обективни “, съобщи Кралев за спечелилия.

Министърът се обърна и към цялата съдийска общественост.

„ Когато приказваме за правдивост, би трябвало да си даваме сметка, че ролята на футболните съдии е извънредно значима освен за даден мач, само че и за целия спорт. Те би трябвало да основат чувството за правдивост и в състезателите, и в тези, които си влагат парите, и в тези, които следят обичания спорт. Защото, в случай че чувството за правдивост е нарушено, тогава всичко губи смисъл. Тогава играта губи смисъл, тогава почитателите не имат вяра и се отдръпват. Не инцидентно през миналата година бях много сериозен към Вас. Каквото съм имал да кажа, съм го казвал “, добави Кралев.

Той пожела на реферите да бъдат справедливи в идните мачове, да стоят мъжки на терена и да не се поддават на внушения от щабовете на тимовете, медиите и почитателите.

„ Вършете работата си почтено и почтено, тъй като няма да е пресилено да кажа, че бъдещето на футбола зависи и от Вас. Ако възприятието за правдивост на почитателите и участниците в този спорт е нарушено, всичко губи смисъл. Носите доста огромна отговорност и Ви поисквам грешките, които допускате да бъдат неволни, а не умишлени. Това е извънредно значимо “, приключи Кралев.

Цветя от министър Кралев получи и най-хубавата съдийка за миналата година Християна Гутева.

Годишните награди бяха открити от ръководителя на Асоциацията на съдиите по футбол Антон Генов, който поздрави съдиите и им пожела триумф през 2019 г.  По време на церемонията бяха раздадени награди в 6 категории, както и специфични призове. Наградата за най-проспериращ футболен арбитър, която не беше присъждана в продължение на 3 години, завоюва Радослав Гидженов. За повторно беше връчен специфичния плакет „ Смело Сърце “ за животоспасяваща помощ и храброст. Призът отиде при съдийката Кристина Георгиева, която е оказала първа помощ на потърпевшо от ПТП дете.

Отличените съдии за 2018 година
Най-добър футболен арбитър на годината – Николай Йорданов, подгласници – Никола Попов, Георги Кабаков
Футболна съдийка на 2018 година – Християна Гутева
Най-добър футболен асистент-съдия за 2018 година – Мартин Маргаритов, подгласници – Иво Колев, Диян Вълков.
Футболна асистент-съдия за 2018 година – Екатерина Маринова
Най-проспериращ футболен арбитър за 2018 година – Радослав Гидженов
Най-проспериращ футболен асистент-съдия за 2018 година – Христо Хаджийски
Дългогодишен принос към българското футболно съдийство – Кирил Харизанов, Хугас Месропов, Тодор Мутафов, Милко Ников
Награда „ Смело сърце ” за животоспасяваща помощ и храброст – Кристина Георгиева
Награди за футболните съдии, които приключват своята дейна съдийска активност – Ангел Баялцалиев, Мартин Стоименов, Вихрен Манев, Петър Доровски, Георги Калудов, Стефан Спасов
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР