Министърът на младежта и спорта Красен Кралев възложи проверка на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев възложи проверка на
Коментари Харесай

Заради професор Николай Колев: Незабавна проверка на дейността на Българската федерация по крикет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев разпореди инспекция на цялостната активност на Българската федерация по крикет (БФК) за интервала от 01.01.2016 година до 31.12.2018 година Сигналът до министъра е подаден на 13.02.2019 година от Национална гражданска самодейност " Системата ни убива ".

В писмото е посочено, че Сдружение " Юнайтед Крикет Клуб - София ", представлявано от Сеиф Ур Рехман, е изключено от участие във Федерацията по крикет при неизяснени условия. Сигналът включва подозрения по отношение на " прозрачността в ръководството на БФК ". НГИ " Системата ни убива " упорстват за инспекция на обстоятелствата и събитията в подадения от тях сигнал.

Веднага след приемане на писмото от " Системата ни убива " по заповед на министър Кралев е стартирана процедурата по пускане на инспекция от Инспектората към Министерство на младежта и спорта (ММС). Даден е период на БФК да даде цялата изискана документи за посочения интервал до 01.04.2019 година, като ММС се задължава след привършване на инспекцията на БФК резултатите от нея да бъдат предоставени на подателя на сигнала.

В рамките на днешната протестна проява пред постройката на ММС, където се обитава офисът на БФК, представителите на " Системата ни убива " и ръководителя на Сдружение " Юнайтед Крикет Клуб-София " Сеиф Ур Рехман бяха поканени за диалог от заместник-министъра на младежта и спорта Стоян Андонов. В срещата участваха и шефът на Дирекция " Регионална съгласуваност и надзор " Александър Александров и шефът на Дирекция " Спорт за всички и спорт за учащи " Красимира Бунджулова. Представителите на ММС срещнаха присъстващите с хода на назначената инспекция на БФК и с редицата стратегии на Министерството, ориентирани към хората в неравностойно състояние. Зам.-министър Андонов акцентира уговорката на ММС към хората с увреждания като даде за образец поддръжката към българските участници в Световните летни игри " Спешъл олимпикс ". Бе изтъкнато, че за първи път през 2016 година по концепция на министър Красен Кралев е основана " Програма за развиване на спорта на хора с увреждания ", която финансира всички спортни действия.

" Готови сме да създадем всичко, което е в пълномощията на Министерството, с цел да спортуват децата със специфични потребности ", съобщи Стоян Андонов. Зам.-министърът бе поканен да участва на проява на крикет на маса.

Президент на БФ Крикет е скандално известният проф. Николай Колев, някогашен учител в НСА, който бе дисциплинарно уволнен след абсурда, в който предлага взимане на изпит против секс на някогашната адреналинка от " Господари на ефира " Ваня. Тогава скрита камера разкри непристойното му държание със студентката.

Сигналът до ММС е подаден против Николай Колев, като подателите го упрекват в персонално отрицателно отношение против Саиф Ур Рехман.
 Снимка 414362
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР