Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Съвета

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в Съвета
Коментари Харесай

Красен Кралев бе първият министър, който представи приоритетите на Българското председателство пред Съвета на ЕС

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в Съвета на Европейски Съюз по обучение, юноша, просвета и спорт в Брюксел. В първата част " Младеж " министър Кралев показа настоящите въпроси, които са от голяма важност за младежите, както и възможните общи старания на Европейския съюз за решаването им. Той презентира целите на Българското председателство в региона на младежта.

Красен Кралев акцентира, че младежите са един от водещите национални цели на българското държавно управление. Tой съобщи, че в качеството си на идващ председателстващ на Съвета България удостоверява своята подготвеност да продължи през първата половина на идната година тематиките за бъдещето на младежите и младежките политики, както и да предложи спомагателни полемики, ориентирани към постигането на съответни резултати.

" Разработването на политики и гарантирането на стабилно младежко развиване е тематика от изключителна значимост и бихме желали да надградим постигнатото от Естонското председателство ", сподели българският министър. Акцент ще бъдат договарянията по идващия програмен интервал на Европейската тактика за младежта.

" Приветстваме реципрочната ангажираност на Европейската комисия и персонално на ръководителя Жан-Клод Юнкер за основаването на политики и стратегии, които да дават отговор на потребностите на младежите, отразена в тазгодишната тирада " За положението на Съюза " и в работната стратегия на Европейска комисия за 2018 година България удостоверява кардиналната си поддръжка за предлагането за Регламент за Европейски корпус за взаимност и уговорката да работим градивно за неговото договаряне ", уточни министърът на младежта и спорта.

 Министър Кралев ще взе участие в работна среща на управлението на Световната антидопингова организация в Сеул
Министър Кралев ще взе участие в работна среща на управлението на Световната антидопингова организация в Сеул

Мисията на организацията е да предизвиква, координира и следи (контролира) битката против използването на допинг

Корпусът е образец за съответен механизъм и инструмент, целящ реализиране на стабилно младежко развиване, качествено младежко присъединяване и дейна роля в гражданското общество в Европа. На национално равнище политиката за младежта в България следва същите правила и полезности, като цели да дава благоприятни условия на младежите, платформа за развиване на техния гений и качества, както и да подкрепя тяхната дейна роля в гражданското ни общество.

" Считаме, че младежите би трябвало да бъдат съответно включени в процесите по взимане на решения, които касаят директно техните права. Поради това инициирахме възобновяване на Обществения съвет по юношески въпроси към Министерството на младежта и спорта, в който посредством свободно кандидатстване се включиха дейни младежи и юношески организации, като за първи път има представители на младежи от маргинализирани групи. По този метод следваме и политиката на Европейски Съюз за по-добро включване на младежи с разнообразни потребности ", разяснява министър Кралев.

Българският състезателен министър изясни, че един от главните проблеми измежду младежите е възходящата експанзия. " Поради това създадохме и нова Национална стратегия за юношески действия, която да служи като съответен инструмент за предварителна защита на експанзията във всичките й форми. В момента на територията на цялата страна се извършват планове, които посредством правилата на младежката работа осведомят, стимулират и ангажират младежи, тъй че да трансформират експанзията в мотивация за интензивно включване в публичния живот на страната ", изясни Красен Кралев.

 Добромир Карамаринов: Благодаря на министър Кралев и на премиера Борисов
Добромир Карамаринов: Благодаря на министър Кралев и на премиера Борисов

" Длъжни сме да вършим всичко, с цел да са добре тези лъчезарни и хубави деца "

Министър Кралев съобщи, че общ приоритет на Европейски Съюз е основаването на политики и стратегии, които дават отговор на провокациите пред младежите. " Вярвам, че със взаимни старания ще посрещнем почтено тази отговорност и ще осигурим почтено бъдеще на сегашните и всички бъдещи генерации в обединена, сигурна и просперираща Европа ", уточни още българският министър на младежта и спорта.

България ще бъде хазаин на Европейската младежка конференция, както и на Срещата на Генералните шефове по юношески въпроси през април 2018 година в София. Съветът по обучение, юноша, просвета и спорт по време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз ще се организира на 22-23 май 2018 г.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР