Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалната

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев участва в официалната
Коментари Харесай

Министър Кралев награди най-добрите български мотоциклетисти


Министърът на младежта и спорта Красен Кралев взе участие в формалната гала по награждаването на най-хубавите състезатели по мотоциклетизъм за 2020 година

„ Изпратихме една доста сложна година, изпълнена с провокации поради пандемията от ковид. Въпреки това, считам, че успяхме да се оправим с трудностите и имахме мотиви за горделивост и в мотоциклетния спорт с помощта на нашите гении. Младият ни играч Теодор Кабакчиев завоюва международната купа в Супер Ендуро, клас „ Джуниър “, а Мартин Чой и Хакан Халми завоюваха европейски трофеи. Добро показване направиха и останалите ни представители в интернационалните надпревари. Вярвам, че тази година ще бъде още по-успешна за нашите състезатели, които ще ни радват с успехите си “, съобщи министър Кралев.

Спортният министър изрече признателност към дългогодишния ръководител на Българската федерация по мотоциклетизъм Богдан Николов за неговата работа през последните 26 години.

„ За това време страната ни бе хазаин на голям брой кръгове на международни и европейски шампионати по мотокрос и супермото, а страната ни се утвърди като отличен уредник. Убеден съм, че той ще продължи да оказва помощ на новото управление и от позицията на почетен ръководител. Пожелавам триумф на настоящия ръководител на централата Ангел Траков и неговия екип. Уверен съм, че те ще надградят постигнатото до тук и ще продължат да работят интензивно за развиването на мотоциклетизма в България “, сподели още Кралев.

Министър Кралев връчи шампионския орден от Световния шампионат по СуперЕндуро, клас Джуниър на Теодор Кабакчиев. Младият играч е на подготовка в Испания и оценката получи неговият татко Смилен Кабакчиев.

Кралев връчи оценките и на Майкъл Иванов, който през 2020 година съумя да завоюва четири шампионски трофеи в дисциплините Мотокрос и СуперМото, както и на Николай Малинов за присъединяване му в Европейския шампионат по мотокрос в клас ЕМХ250.

Специална премия от спортния министър за присъединяване си в Световния ендуранс шампионат и по-специално 24 часа на Льо Ман получи Мартин Чой, който завоюва и европейска купа през 2020 година На церемонията бяха наградени призьорите в държавните шампионати в обособените дисциплини, както и добре представилите се състезатели в интернационалните надпревари.

По време на събитието ръководителят на Българската федерация по мотоциклетизъм Ангел Траков връчи на министър Кралев особено отличие в символ на признателност към оказаната поддръжка от страна на ММС. Церемонията стартира с едноминутно безмълвие в памет на легендата Илия Чубриков и ветерана в дисциплината мотокрос Георги Маринов, които ни напуснаха през 2020 година
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР