Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на Европейския паралимпийски комитет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Европейския паралимпийски комитет Ратко Ковачич (Хърватия), който е в България за Европейското състезание по канадска битка за юноши и девойки, хора с увреждания, мъже и дами.

Кралев срещна госта си с промените, които бяха направени в стратегиите за финансиране на спорта за хора с увреждания и от които към този момент се възползваха голям брой спортове, като канадска битка, баскетбол в колички, тенис в колички, гребане и конна езда.

" Много е значимо да обхванем допустимо най-вече хора с увреждания за систематични занимания със спорт. Именно за това и направихме промяна в метода, по който се финансира спортът за хора с увреждания. Необходимо е да се увеличи и информираността им по отношение на това къде и какви спортове могат да практикуват ", сподели Кралев.

 Министър Кралев откри „ Мини Мондиал “ 2018, който започва на Националния стадион „ Васил Левски “
Министър Кралев откри „ Мини Мондиал “ 2018, който започва на Националния стадион „ Васил Левски “

" Едни от най-хубавите ни моменти са, когато откриваме детски шампионати "

Ратко Ковачич посочи, че мотивирането на един човек с увреждания да стартира да се занимава със спорт е доста по-трудно от това след това той да продължи да тренира.

Министър Кралев описа на госта си по какъв начин през 2016 година благодарение на ММС са закупени екипировка и колички и дружно с федерацията е проведено баскетболно състезание за хора с увреждания. В момента в България има 5 тима по баскетбол в колички, като е образуван и народен отбор.

Президентът на Европейския паралимпийски комитет предложения български тим по баскетбол в колички да взе участие на шампионат в родната му Хърватия при започване на месец май идната година, като министър Кралев пое ангажимент да спомага с организацията на пътуването.

На срещата участваха още ръководителят на Българската параолимпийска асоциация Илия Лалов и президентът на Българската и Световната федерации по канадска битка Асен Хаджитодоров. Лалов описа на Ковачич за отличните условия за хора с увреждания, които предлага " Спортпалас " във Варна. Хаджитодоров пък уведоми министъра, че досега България има две финалистки и един бронзов орден в шампионата за хора с увреждания от Европейското състезание по канадска битка.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР