Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев се срещна с италианския предприемач Паоло Бертана

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с италианския бизнесмен Паоло Бертана, който му показа упорит план за построяването на съвременен комплекс за ски северни дисциплини и биатлон в Боровец.

Идеята на Бертана, който е съучастник с българина Райчо Тодоров във компания " Геолайн " ООД, е на мястото на съществуващите шанци за ски скокове, писта за ски тичане и прилежащия стадион за биатлон да бъдат построени нови по най-съвременните технологии и условия. За задачата ще се търси финансиране с план по европейските капиталови фондове от транша 2014-2020.

Обектите, които италианецът желае да реновира са благосъстоятелност на община Самоков и Национална спортна база ЕАД.

" Проектант от нашия екип е лицензиран от Международната федерация по ски да издава документи, както за писти, по този начин и за ски шанци. Ние сме реализатор на част от оборудванията, които се използваха по време на Зимните олимпийски игри в Италия през 2006 година, както и на още голям брой обекти на най-високо равнище, тъй че имаме опита и опциите да изпълним желанията си ", сподели Бертана.

Министър Кралев означи, че приветства сходни планове и всеки, който има желание да влага в спортна инфраструктура е добре пристигнал.

" Изграждането на такива уреди ще способства в допълнение за развиването на зимните ни спортове. Ние имаме отлични зимни курорти, които са приемали голям брой стартове в алпийските ски и биатлона, само че за жалост не разполагаме с шанца за ски скокове. Въпреки това в лицето на Владимир Зографски имаме играч, който стана международен първенец за юноши и се надяваме той да осъществя цялостния си капацитет и при мъжете ", сподели още Кралев.

Той разгласи също, че през идната година следва да бъдат признати Законът за физическото образование и спорта и Законът за концесиите, които в допълнение ще улеснят партньорството сред страната и частния бизнес при реализирането на сходни планове.

На срещата участва и заместник-кметът на Самоков Люба Кленова, която разгласи, че планът има кардинална поддръжка от Общината.

Ако комплексът бъде построен, той ще се употребява както за подготовка на подрастващи и елитни спортисти, по този начин и за осъществяване на надпревари от най-голям сан по ски скокове, ски тичане и биатлон.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР