Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на IFT Дейвид Хагърти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Международната тенис федерация (ITF) Дейвид Хагърти, който е в София за присъединяване в Световната треньорска конференция на ITF, която се организира от през днешния ден до 14 октомври.

„ Домакинството на тази конференция е доста значимо за нас и аз съм уверен, че Българската федерация ще се оправи чудесно с нейната организация. Обръщаме съществено внимание на детско-юношеския тенис, заради което създадохме и програмата „ Тенисът-спорт за всички “. Около 20% от децата, срещнали се с този спорт посредством програмата, не престават да се занимават с тенис. За да ги запазим и развием като експерти обаче от голямо значение е работата на треньорите.

И аз имам вяра, че наличието на Световната треньорска конференция ще бъде доста потребно за нашите експерти “, съобщи Красен Кралев.

Дейвид Хагърти бе съпроводен от изпълнителния шеф на Професионалния указател на тенис треньорите Дан Санторум. На срещата участваха още президентът на Българската федерация по тенис Стефан Цветков, вицепрезидентите Рангел Марков и Огнян Илиев, генералният секретар Катерина Генова и тенис-мениджърът Фабио Дела Вида.

източник: ММС - Пресцентър

Министър Кралев и гостите си размениха почетни плакети и подчертаха положителното съдействие сред ММС, Международната и Българската тенис федерации.

Световната треньорска конференция на ITF се организира на всеки две години и е част от просветителната стратегия за треньорите. Събитието ще се организира в границите на 4 дни и ще докара специалисти в региона на треньорството и в представянето на играчите както и в спортната просвета. Също по този начин ще покаже на практика достижения в тениса посредством разнообразни презентации.

Конференцията ще събере над 650 треньори и специалисти от близо 90 страни.

Лектори за тази година, с изключение на Дейвид Хагерти са шефът на направление професионален тенис към Английската тенис федерация Луис Кайер, шефът развиване и нововъведения в тениса в Австралийската тенис федерация Мачар Рийд, един от най-прогресивните специалисти в тенис науката с рекорден брой публикации и статистики Брус Елиът, Мери Пиърс - достигнала до №3 в света и носителка на две трофеи от Големия шлем, някогашната №3 в света на двойки Елена Лиховцева и достигналата до №4 в света българка Магдалена Малеева.

На 9-ти и 10-ти в София се организира и Европейската конференция за треньорско образование.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР