Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с президента на световното таекуондо

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с президента на Световната таекуондо федерация доктор Чонг Уон Чо. Повод за визитата на доктор Чо у нас е идният кръг от сериите Гран При по олимпийско таекуондо.

Събитие от сходен сан се провежда за първи път в България. Най-добрите 32-ма състезатели във всяка олимпийска категория ще спорят за оценките в столичната зала “Ефе” от 18 до 20 октомври. Надпреварата носи огромен брой точки за ранглистата, по която ще се дефинират участниците в Токио през 2020 година



Министър Кралев и Чонг Уон Чо разискаха развиването на таекуондо в световен мащаб, както и резултатът от гостуванията на специфичния тим за демонстрации по света. Миналата година отборът беше признат на визита при Папа Франциск във Ватикана, а в този момент гостува и у нас с визити във Варна, Бургас и София.

“България за първи път е хазаин на толкоз мощен шампионат с сан G4 и ще се опитаме да разпространяваме този спорт. Като част от програмата на Олимпийските игри към таекуондо има голям интерес от страна на децата в нашата страна”, зави министър Кралев пред своите посетители.

Следващата година България ще бъде хазаин на Световното състезание за младежи и девойки, което ще се организира от 14 до 18 октомври, както и на Генералната асамблея на Световната таекуондо федерация.

На срещата участваха генералният секретар на централата Хос Рафати и президентът на Българската федерация Слави Бинев.

Кралев връчи плакет на ММС на доктор Чо за приноса му към развиването на българското таекуондо. От своя страна гостите показаха признателност за оказваното от Министерството подпомагане за организирането на огромните интернационалния съревнования.



В Гран При шампионата, на който хазаин е София, ще се включат и 8 български състезатели - Владимир Далаклиев, Калоян Бинев, Митко Джорджев, Теодор Здравков, Йордан Колев, Божидар Аврамов, Ванеса Маркова и Емилия Тасева.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР