Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с легендата на световния муай тай Самарт Паякарун

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев се срещна с живата легенда на международния муай тай Самарт Паякарун.

Той е в България за лагер, проведен в Камчия от Българска конфедерация по кикбокс и муай тай за над 200 бойци от най-престижните ни бойни клубове.

" Благодаря Ви, че приехте поканата да участвате в този лагер и да помогнете за усъвършенстването на нашите бойци. Те са доста разчувствани от опцията да се допрян до състезател като Вас. Работя доста добре с Българска конфедерация по кикбокс и муай тай, която се управлява от отлични експерти и реализира съществени резултати. За Министерството на младежта и спорта е извънредно значимо, че доста младежи практикуват муай тай и пълнят спортни зали ", сподели Кралев, който връчи на госта си признателен орден за съдействието, което оказва на нашите спортисти.

Самарт Паякарун разгласи, че е впечатлен от физическата подготовка на българите и че те имат отлични качества. Той добави, че по време на лагера е работил с нашите бойци главно за възстановяване на характерните им умения по муай тай, касаещи силата и непорочност на ударите.

Паякарун единомислещо е разгласен за най-хубавия муай-тай войник на всички времена. Четирикратен международен първенец за експерти в четири разнообразни категории на Lumpinee стадион. Три пъти печели премията " Най-добър войник на Тайланд ".

Заниманията по кикбокс по време на лагера бяха водени от 4-кратния международен първенец на К-1 - Ернесто Хуст. Той има 11 участия на финали, а професионалния му актив е 99 победи, 21 загуби и едно тъждество. В заниманията се включи и друга легенда на международния кикбокс - Семи Шилт, който е четирикратен международен първенец в К-1 и е единственият в историята, печели три пъти подред купата в тази най-престижна конкуренция.

Лагерът беше последна част от подготовката за българските кикбоксьори, които през днешния ден отпътуват за присъединяване в Европейското състезание за мъже и дами на стиловете киклайт, лоу кик и К1, което ще се организира от 13 до 21 октомври в Братислава (Словакия).

На срещата в кабинета на министъра участваха още членът на управителния съвет на Българска конфедерация по кикбокс и муай и общоприет почетен консул на Кралство Тайланд в България Виктор Меламед и членът на управлението на конфедерацията Михаил Статев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР