Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе телефонен разговор

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе телефонен разговор
Коментари Харесай

Красен Кралев проведе телефонен разговор с турския спортен министър Мехмет Мухарем Касапоглу

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира телефонен диалог с турския си сътрудник Мехмет Мухарем Касапоглу.

Спортните министри разискаха в елементи по какъв начин двете страни са се справили с предизвикването COVID-19 и разискаха проектите за рестарт на всички спортни интензивности. България и Турция се намират в сходно състояние и поетапно възобновяват дейностите.

Министър Касапоглу поздрави българското държавно управление за това, че се е справило по прелестен метод в битката с ковид и изключителното състояние в страната е дало резултати, които са забележими от дребния брой инфектирани.

Двамата министри разискаха подновяването на футболните шампионати и ограниченията, които ще бъдат подхванати по време на дуелите. Първа лига в България започва на 5 юни, а турската Супер лига - една седмица по-късно.

По време на диалога турският министър прояви интерес за взаимни начинания в Европейския корпус за взаимност - стратегия на Европейски Съюз за финансиране, която основава благоприятни условия за младежите да вземат участие в доброволчески действия в интерес на общностите в цяла Европа.

Мехмет Касапоглу поздрави Красен Кралев за сполучливо осъществените планове по програмата " Еразъм + " и прикани за бъдещо партньорство сред двете страни.

Министър Кралев увери сътрудника си, че ММС ще показа опита си с южната ни съседка. Той предложи да се образува взаимна работна група, включваща специалисти от двете министерства, които да обсъдят разнообразни хрумвания и взаимни начинания. Красен Кралев насочи покана към министър Касапоглу за публично посещаване в България през летните месеци, откакто се организира експертната среща сред българските и турските експерти.

Това е първата стъпка от укрепването на околните връзки сред България и Турция, откакто двамата министри подписаха Меморандум за съдействие в региона на младежта и спорта през февруари тази година.
 И Красен Кралев удостовери положителната вест за българския спорт
И Красен Кралев удостовери положителната вест за българския спорт

Министърът на спорт издаде заповед, с която от 10 юни се позволява провеждането на групови и самостоятелни спортни мероприятия
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР