Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Кралев проведе среща с председателя на БФБадминтон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща с ръководителя на Българската федерация по бадминтон (БФБ) Володя Златев. Двамата разясниха реализирането на Програмата "Децата и бадминтона " за 2020 година, която се финансира от Министерството на младежта и спорта (ММС).

Златев регистрира, че през миналата година обсегът на Програмата е уголемен, като в нея са се присъединили над 1000 деца от 26 общини в страната. 35 клуба са дали опция на подрастващи да създадат първите си стъпки в бадминтона.

Програмата "Децата и бадминтона " започва през 2017 година, като досега ММС е отпуснало общо 250 000 лева за реализирането на плана. Целта е да бъдат основани подобаващи условия и благоприятни условия за разпространение на спорта измежду подрастващите. Федерацията регистрира съществени резултати. През начално образование по бадминтон са минали над 5000 деца.

Володя Златев благодари на министър Красен Кралев от името на клубовете по бадминтон за помощта, която получават от ММС. Средствата, които министерството отпусна през 2021 година за тях по Програмата за развиване на спортните клубове, бяха увеличени двойно.

Златев означи, че клубовете не са получавали сходно внимание от над 20 години. Председателят на БФБ поздрави Кралев и за вярната политика по повод построяването на съвременни спортни бази в цялата страна. Според Володя Златев този нов метод ще докара до действителни резултати за българския спорт във всички посоки.

Златев означи още, че през тази година София ще бъде хазаин на Световната купа по бадминтон. Надпреварата ще се организира през първата седмица на октомври с присъединяване на състезатели от близо 40 страни. ММС подкрепя организацията на шампионата с 50 000 лева

През 2021 година родният БФБ ще означи своята 55-та годишнина. По този мотив и в символ на признателност за поддръжката, която ММС оказва на българския бадминтон, Володя Златев връчи на министър Кралев икона на Пресвета Богородица Троеручица.
function showNative(obj) { setTimeout(function () { if ($( ".suggested-news " ).length > 0) { var nativeAdNumber = $(`.suggested-news`).children().length; var movedFirstRowArticle; var nativeAdd = $(`` + `` + `` + `` + `
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР