Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща и

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев проведе среща и
Коментари Харесай

Министър Кралев се срещна с Владимир Лаптев, член на УС на Световния боксов съвет

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев организира среща и с члена на Управителния съвет на Световния боксов съвет (WBC) Владимир Лаптев във връзка идната церемония вечер в София в събота (21 април) от 20,30 ч в състезателен комплекс " Овергаз Арена " в столичния квартал " Младост 2 ". Това е първото по рода си събитие у нас с присъединяване на експерти и дилетанти. Гвоздеят в програмата е боят сред Даниел Станоев (България) и Евгений Алейник (Беларус) за сребърния пояс на WBC CISBB - районната организация на WBC за славянските страни, чийто президент е Владимир Лаптев.

" За нас е огромна чест, че ще проведем мач за сребърен пояс в България и Ви благодаря за поддръжката ", обърна се Лаптев към министър Кралев. Гостът изрази възхищението си от изискванията за боксова подготовка, които е видял в българските зали по време на престоя си у нас.

" Тези зали са фантазия за всеки треньор ", разяснява Лаптев. Той изрази убеденост, че събития като идната боксова церемония в събота вечер ще притегли нови искащи измежду учениците да се занимават интензивно с бокс и изрази убеденост, че страната ни скоро може да семейства и на мач за златен пояс на WBC CISBB.

" Полагаме огромни старания да създадем оптимално положителни условия за феновете на бокса, тъй като това е спорт с огромни триумфи и обичаи в България ", съобщи министър Кралев. Той уточни, че в огромните градове са построени или актуализирани зали за бокс, а следва откриването и на строящата се многофункционална зала в Бургас.

На срещата с министър Кралев участваха също президентът на Българската федерация по бокс Красимир Инински, членът на УС на федерацията и рефер на WBC Венцислав Николов, президентът на Българския професионален боксов съюз Никола Николов и генералният секретар Евгения Петрова. Те срещнаха министъра с хода на организацията на боксовата церемония вечер с присъединяване на професионални боксьори и дилетанти. В програмата влизат седем багра, като във всички има българско присъединяване. По разпоредбите на олимпийския бокс ще се бият носителят на купа " Странджа " за 2018 година Петър Белберов и сърбинът Владан Бабич. Ще има пет рейтингови срещи сред експерти българи и чужденци, а максимален интерес се чака да провокира мачът сред Даниел Станоев и Евгений Алейник за сребърния пояс на WBC CISBB.

 Еди Хърн: 21 юли е евентуалната дата за мач сред Уайт и Пулев
Еди Хърн: 21 юли е евентуалната дата за мач сред Уайт и Пулев

" Тепърва следва да се договорим с Кале Зауерланд "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР