Министърът на младежта и спорта Красен Кралев продължава инспекцията на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев продължава инспекцията на
Коментари Харесай

Кралев продължава с инспекцията на спортните обекти

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев продължава инспекцията на спортни обекти в страната. След Габрово, Русе и Бяла той посети Търговище, с цел да ревизира ремонта на залата по повдигане на тежести към спортно учебно заведение “Никола Симов”.

В подобряването на обекта ММС влага 70 544, 10 лева След неговото довеждане докрай спортистите от състезателен клуб по повдигане на тежести “Светкавица” могат да се употребяват от отлични условия за учебно-тренировъчна и спортно-състезателна активност. Беше изработен ремонт на покрива на оборудването, сменена е дограмата, направено е обновяване на фасадата на постройката и сервизните пространства, построена е нова отоплителна, осветителна и ВиК апаратура.

Предстои ММС да отпусне спомагателни средства за закупуването на цялостен комплект спортно съоръжение и обзавеждане за съблекалните.

Целта е след ремонта спортът повдигане на тежести да бъде разпространяван измежду децата в Търговище, както и приучаването им към систематични занимания със спорт. Спортната зала, строена през 70-те години на предишния век, е с повърхност от 200 кв. м.

По време на инспекцията министър Красен Кралев беше съпроводен от кмета на града доктор Дарин Димитров, регионалния шеф на Търговище Митко Стайков и европейската шампионка за девойки по повдигане на тежести Ивана Петрова, която се приготвя в залата.

Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР