Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи приветствие по

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев отправи приветствие по
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев с поздрав по повод Деня на българския спорт

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев насочи одобрение във връзка 17 май - Ден на българския спорт.

" Уважаеми спортисти, треньори и другари на спорта,

Поздравявам Ви във връзка Деня на българския спорт 17 май!

Честит празник на всички спортисти, треньори, ръководители, деятели и на хората, които работят в областта на спорта!

17 май e избран за ден на българския спорт, тъй като точно на тази дата през 1894 година в София идват първите 10 учители по физическо образование от Швейцария, които поставят основите на проведеното спортно придвижване в страната ни след Освобождението. Днес, 124 години по-късно, българският спорт продължава да бъде средство за образование, извор на ентусиазъм и канал за промотиране на полезности.

Нека в този ден да си спомним за всички спортни герои на България и да им отдадем заслуженото почитание, тъй като огромна част от националното ни самочувствие се дължи точно на техните триумфи. Големите български първенци са ни носили голяма наслада с успехите си на спортното поле. Те са значима част от историята на България, тъй като техните достижения генерират голям интерес в обществото и са мотиви за национална горделивост.

Ние имаме и през днешния ден своите спортни герои, които популяризират Родината ни по целия свят и въодушевяват младите българи да поемат по техния път. Зад техните триумфи се крие голям труд, отдаденост в тренировките и воля за победа, които заслужават нашата благодарност.

Благодаря на всички, ангажирани в системата на българския спорт. Аз имам вяра, че дружно ще продължим да работим неуморно за реализиране на още по-добри резултати, за здравето на нашите деца и българската нация.

Честит празник! ", се споделя в приветствието на министър Кралев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР