Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри XXIV Държавни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри XXIV Държавни
Коментари Харесай

Министър Кралев откри XXIV Държавни игри на спортистите от малките селища

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев откри XXIV Държавни игри на спортистите от дребните селища, които се организират под негов патронаж в гр. Дългопол и с. Аспарухово от 4 до 22 юли.

В надпреварите вземат участие към 850 спортисти (юноши и девойки) от цялата страна. Те се състезават в 9 типа спорт - баскетбол, лека атлетика, битка, хандбал, шах, тенис на маса, волейбол, конен спорт, футбол.

Домакин на игрите е община Дългопол, а уредник - Българската асоциация за селски спорт (БАСС).

" Много съм благополучен за следващ път да открия Държавните игри на спортистите от дребните обитаеми места, които се организират в Дългопол. Виждам какъв брой младежи има тук и това ме прави доста благополучен. Пожелавам Ви да имате доста незабравими мигове по време на тези Игри и да ги отнесете по родните си места ", сподели спортният министър и благодари на кмета на община Дългопол Георги Георгиев и на управлението на БАСС за това, което вършат, с цел да могат тези игри да се проведат по най-хубавия метод.
 Снимка 432532
Източник:

Министерството на младежта и спорта обезпечава финансиране в размер на 47 000 лева по утвърден план на БАСС по " Програма за развиване на спорта за всички ".

Министър Кралев получи купа от уредниците на шампионата за поддръжката на Държавните игри на спортистите от дребните обитаеми места 2019, както и глобус от кмета на града за принос към развиването на спорта в община Дългопол.
 Снимка 432533
Източник:

Церемонията по откриването се състоя в залата на спортния център в с. Аспарухово, построен със средства по европейски стратегии. Освен с многофункционална зала, комплексът разполага с открити площадки, леглова база, ресторант и парк.

На събитието участваха още Злати Златев, ръководител на Общински съвет - Дългопол, Свилен Шитов - кмет на община Девня, Ради Минчев - кмет на община Перущица, Мария Георгиева - кмет на с. Аспарухово, Марияна Христова - кмет на с. Арковна, както и Стоян Караиванов, ръководител на БАСС и началник на Игрите и Стефан Стефанов - основен арбитър и секретар на Игрите.

Графикът за осъществяване на шампионатите в границите на XXIV игри на спортистите от дребните селища: Баскетбол (момичета) - 4-6 юли 2019 г.; баскетбол (момчета) - 6-8 юли; лека атлетика - 8-10 юли; битка (свободен стил) - 10-12 юли; хандбал - 12-14 юли; шахмат - 14-16 юли; тенис на маса - 16-18 юли; волейбол (момчета) - 18-20 юли и волейбол (момичета) - 20-22 юли. Планирано е надпреварите по футбол да се проведат от 29 до 31 август 2019 година, когато ще бъдат и тържествата за отбелязване 50-годишнината от оповестяването на Дългопол за град.
 Снимка 432534
Източник:
 Красен Кралев: България заплаща едни от най-високите награди за орден от Олимпийски игри
Министърът на спорта: България заплаща едни от най-високите награди за орден от Олимпийски игри

" Финансовият тласък зависи от приоритизирането на Игрите "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР