Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни
Коментари Харесай

Министър Красен Кралев награди с почетни плакети медалистките и техните треньори, участвали в 36-ото Европейско първенство по художествена гимнастика

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди с почетни плакети медалистките и техните треньори - Валентина Иванова и Райна Тошева, взели участие в 36-ото Европейско състезание по художествена гимнастика в Киев (Украйна).

Българките Стиляна Николова и Ева Бразилева завоюваха три медала при девойките - златен, сребърен и бронзов.

Стиляна завоюва европейска купа на лента, като към златния орден добави и сребро във финала на топка. Това е първа купа на европейско при девойките за България от 1995 година насам, когато Теодора Александрова печели златото в многобоя и във финала на обръч.

Пълният комплект от медали оформи другата родна призьорка - Ева Брезалиева, която завоюва бронзовото отличие на въже. В континенталното състезание в Киев взеха присъединяване представители от 23 страни с общо 115 гимнастички, от които 24 дами, 57 девойки и 6 ансамбъла.

Министър Кралев поздрави състезателките и техните треньори и им пожела доста бъдещи интернационалните достижения. Двете състезателки благодариха на министър Кралев за грижите, които поставя за художествента гимнастика и прелестните условия, които имат за подготовка.

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева срещна министър Кралев с развиването на двете гимнастички през последните години.

" Стиляна и Ева сподели огромно израстване на Европейското състезание в Киев, показаха се отлично и двете демонстрираха доста мощна игра. През януари влизат към този момент при дамите и стартират още по-сериозна подготовка. Те са извънредно дисциплинирани и съм уверена, че ще се оправят ", уточни Раева. Гимнастичките от националния тим - самостоятелно и отбор не престават своята подготовка за Олимпийските игри в Токио.

Спортният министър стимулира младите гимнастички да не престават да влагат старания в обичания си спорт. " Конкуренцията при дамите, както в България по този начин и в света е извънредно огромна и даже да допускате неточности е значимо да можете да се върнете още по-амбицирани на килима ", добави той.

По време на срещата министър Кралев и Илиана Раева разискаха идното Световно състезание в Япония, както и Европейското състезание във Варна през 2021, което ще е подготовка за Световното състезание в България 2022.

" Предстои ни едно доста забавно съревнование, борбата при ансамблите ще е извънредно оспорвана, тъй като ще даде квота за Олимпийските игри в Токио ", уточни тя. България има оптимален брой от вероятните квоти - две при дамите, самостоятелно за Катрин Тасева и Боряна Калейн и една за ансамбъла.

Президентът на Федерацията срещна министър Кралев с развиването на ремонта към залата на стадион " Раковски ". " На финалната права сме със залата, имаме планове по какъв начин ще наподобява тя. Ще имаме 9 килима, колкото имат страни като Русия, Азербайджан и Италия ", добави още тя.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР