Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в
Коментари Харесай

Министър Кралев награди победителите в Софийския маратон

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев награди призьорите в тазгодишното издание на WIZZ AIR София Маратон. Надпреварата събра рекордните 5000 участници в другите дистанции. По трасето потеглиха и 850 бегачи от чужбина, представители на 50 страни.
 Лиляна Георгиева и северномакедонец бяха най-бързи в бягането на 10 километра в София
Лиляна Георгиева и северномакедонец бяха най-бързи в бягането на 10 километра в София

В Маратона на столицата се включиха над 5 хиляди бегачи от 52 страни в четирите дисциплини

Преди началото на надпреварата министър Кралев поздрави застаналите на старта. " Някои от Вас са тук, с цел да опитат да завоюват огромния джакпот, други - да подобрят персоналните си достижения, трети - се включват в маратона за първи път, само че всички сте тук, с цел да се опитате да достигнете и преминете лимита на своите благоприятни условия ", съобщи Кралев.

Шампион при мъжете стана Хосеа Туей от Кения. Той реализира време 2:15:59 часа. С триумфа си в София той завоюва и огромния
джакпот на веригата " Бягането като метод на живот " от 20 000 лева Туей победи и в другите две съревнования, извършени във Варна и Стара Загора. При дамите победа реализира Хайелом Шегае от Етиопия с време 2:35:37 часа.

Тази година трасето на маратона на София беше с напълно освежен маршрут, като стартът беше даден пред Националната художествена изложба. Бегачите имаха опция да премерят сили в четири разнообразни дистанции - 3 км, 10 км, 21 км и 42,195 км.

Наградният фонд на конкуренцията беше 63 000 лева За четвърта поредна година беше очакван и паричен
бонус за най-бързите софиянци. Парична премия от по 300 лева получиха финиширалите с най-хубави времена мъж и жена, родени в София.
 Кениец завоюва 36-ия лекоатлетически маратон на София
Кениец завоюва 36-ия лекоатлетически маратон на София

Хосей Туей си проработи и специфичен
бонус от 20 000 лв.

Парични награди имаше и за медалистите в Държавното състезание, защото Софийският маратон дефинира първенците на 42.195 км. Шампиони на страната ни станаха Димчо Мицов и Маринела Нинева.

Организатори на Wizz Air София маратон са Министерството на младежта и спорта, Столична община, Фондация " София - Европейска столица на спорта ", БОК, БФЛА. Тази година конкуренцията получи документ и стана част от веригата надпревари на AIMS - Световната асоциация на шосейните и дълги бягания. За поредна година маратонът има и благотворителни дела - една от тях събира средства за построяването на Кариерен център за хора със специфични потребности.
 Етиопска победа при дамите на Софийския маратон
Етиопска победа при дамите на Софийския маратон

Хайелом Шегае беше най-бърза по новото трасе - 2:35.36 часа

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР