Министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е
Коментари Харесай

Владимир Стоянов от Sportal.bg получи наградата за Стойностна и доблестна журналистика за 2020 година „Люпи и Мичмана

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във участва на премиите за спортна публицистика на името на Людмил Неделчев и Николай Колев - „ Люпи и Мичмана “. Приз за работата си през 2020 година от министър Кралев получи основният редактор на организация „ Спортал “ Владимир Стоянов.

Той посвети премията си на огромния български състезателен фотограф и негов сътрудник Иван Йочев, който ни напусна преди няколко дни.

Останалите номинирани в тази категория бяха Георги Банов („ 24 часа “) и Владислава Лазарова (bTV).

Наградата за повсеместен принос в развиването на спортната публицистика получи дългогодишният състезателен коментатор и публицист на Българската национална телевизия Сашо Йовков. Приза му връчи ръководителят на Съюза на българските публицисти Снежана Тодорова.



„ Преживяхме една доста особена и тежка година. Журналистическата специалност и вашия труд също бяха сложени пред голямото тестване да отразявате живота на най-хубавите, най- съумелите български спортисти в пандемията. Искам да ви благодаря, че играхте съществена роля през тази година за опазване духа на нацията. По време на най-тежките моменти на пандемията българските спортисти демонстрираха, че са персони, които могат да водят нацията. Вие намерихте положителните образци и ги показахте. Благодарение на вашата работа успяхме да запазим вярата в това, че ще се оправим с пандемията. Вие успяхте да предадете този дух, който българските спортисти имат “, съобщи министър Кралев.

Той акцентира, че всички печелили премията досега са извънредно почтени хора, които са носители на най-високия морал и етични стандарти в журналистическата специалност. „ Пожелавам на спечелилия, на неговите подгласници Георги Банов и Владислава Лазарова, които също са дали доста на журналистическата специалност през тази година, както и на всички спортни публицисти да се стремят към ценностната система на Люпи и Мичмана. Нека тя бъде аршин и мечтан стандарт “, добави Кралев.



Спортният министър поздрави и носителя на премията за повсеместен принос Сашо Йовков. „ Той е доста непосредствен мой другар, една от емблемите на Българска национална телевизия. Сашо е заслужен публицист и човек, който заслужава тази премия “, сподели още министър Кралев

Наградите са учредени преди 12 години от Българската асоциация на спортните публицисти.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР