Министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев Красен Кралев е
Коментари Харесай

Министър Кралев приветства членовете на Борда на Европейската атлетика в София

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев  Красен Кралев Красен Кралев е министър на младежта и спорта. Роден е на 2 януари 1967 година във поздрави членовете на Борда на Европейската атлетика (ЕА), които организираха постоянна среща в София. В нея присъединяване взеха краткотрайно изпълняващият длъжността президент на Европейската централа и ръководител на Българската федерация по лека атлетика Добромир Карамаринов, двамата вицепрезиденти Чери Александър и Либор Варханик, изпълнителният шеф на ЕА, както и членове на Съвета на централата. Това оповестяват от пресцентъра на ММС.

Спортният министър пожела на членовете на Борда ползотворни диалози и сполучлива година. По време на срещата Карамаринов срещна присъстващите с направените вложения от българското държавно управление в лекоатлетическа инфраструктура през последните години. От 2015 година досега Министерството на младежта и спорта е финансирало реновирането и построяването на 5 закрити и 3 открити лекоатлетически уреди.

Извършен беше ремонт на закритите лекоатлетически писти в Пловдив. В Кюстендил, Сливен и Добрич също бяха осъществени реконструкции на закрити уреди. 7 млн. лева бяха вложени в обновяването на многофункционалната “Асикс Арена”. Изцяло нови лекоатлетически уреди навън бяха построени в Хасково и Сандански. Реконструкция беше осъществена на пистата към Национална спортна академия.



Министър Кралев съобщи пред Борда на централата, че следва да бъде приключена многофункционалната спортна зала „ Арена Бургас “, с която България ще може да кандидатства за домакинство на Европейско състезание по лека атлетика, и акцентира, че вложенията в лекоатлетически уреди ще продължат и в бъдеще. 1,8 млн. лв. ще бъдат вложени в 4 лекоатлетически уреди.

Ще бъде построена открита лекоатлетическа писта на стадион „ Христо Ботев “ в Габрово, както и два полигона за хвърляния – единият на територията на Национална спорта академия „ Васил Левски “, а другият в град Балчик. Модернизация ще бъде направена и на закритата лекоатлетическа писта в състезателен комплекс „ Ялта “ в Русе. ММС ще влага и 1 250 000 лв. за построяването на лекоатлетически стадион в Стара Загора, който се намира в състезателен комплекс „ Берое “. С 1 640 000 лв. ще бъдат финансирани строително-ремонтните действия на пистата на стадион „ Христо Ботев “ във Враца, която ще разполага с шест коридора за бягания и бранш за скокове.

Спортният министър срещна присъстващите и с подхванатите от българското държавното управление противоепидемични ограничения в спортния бранш. Кралев съобщи, че България e една от страните, в които са създадени условия и ясни правила, с цел да могат да се организират интернационалните надпревари. Той добави още, че всяка федерация има направени и одобрени от ММС свои протоколи и противоепидемични ограничения за осъществяване на надпревари и подготовка в изискванията на пандемия, поради спецификата на всеки обособен спорт.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР