Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването
Коментари Харесай

Красен Кралев пред bTV: "Червено знаме" е един от многото. Търсим комплексно решение

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев гостува в предаването " Лице в лице " и приказва по редица наболели тематики.

Запитан за положението на " Червено знаме " - спортното украшение на столицата и гордостта на социалистическа България, което в този момент тъне в съсипия, Кралев съобщи, че комплексът е един от многото, за които се търсят вложители.

" Такива обекти има доста в България, освен този басейн. Ами в случай че предните министри и държавни управления, в случай че те бяха свършили даже 15% от това което ние вършим, щеше да има по-малко такива фрагменти. Виждате какъв брой доста вършим. ", съобщи Кралев.

" Многократно съм заявявал, че обществените средства за възобновяване на цялата спортна инфраструктра не доближават. Затова подчертавам толкоз доста, с цел да притеглим частни капитали, би трябвало да бъде признат този закон, с цел да има интерес тези частници да влагат. "

" Не е единствено този басейн. Обмисляме тактика за всеки един парцел и търсим сложно решение. Моля за самообладание. "

Кралев разяснява и борбата за управителния пост на Българския футболен съюз. Преди дни един от кандидатите - Любослав Пенев, упрекна министъра на младежта и спорта, че взима страна.

" Не желая да му разясня държанието на Пенев, то си е за него, въпрос на просвета и образование. Страстите са нажежени преди конгреса... До момента има двама претенденти - Боби Михайлов и Ивайло Дражев, Пенев още не е подал документи. "

" Естествено е когато имам тригодишна история с работа с Футболния съюз, не загатвам, аз дебело наблягам, че се работи добре с тях. Това съм го коментирал всеки месец през последните 3 години. Направихме доста положителни неща с тях. Държавата за първи път се включи толкоз интензивно в работата с БФС. Това нямаше по какъв начин да стане в случай че нямаше съответно отношение, не съм го крил това нещо. Казвал съм го през тези 3 години. "

" Не мисля, че съм взел страна. ", бе безапелационен министърът на младежта и спорта.

" Имаме два доста значими проблема , които ще се решат по време на нашето председателство. България ще бъде хазаин на Европейската младежка конференция през април, която ще сплоти и консолидира мнение за построяването на европейска младежка тактика . Над 250 представители на институциите ще работят дружно. Очаква се най-после да излезем с подготвени юношески цели. ", продължи Кралев.

" Сега най-удобният миг за провеждането на този семинар, готвим се от дълго време. Това ще е първата демонстрация от страна на България колкото за задължения на европредседателството.

" Акцентът в спорта, който беше признат с огромен интерес и от останалите страни членки, е битката против допинга . Семинарът, на който ще бъдем домакини, е доста забавен... Имаме обремененост в някои спортове. Застрашителен е броят на потреблението на неразрешени вещества в аматьорския спорт. "

" Битката е доста сериозна. На този семинар ще обсъждаме проблема, който е един за цяла Европа, само че тук разчитаме на новия закон за спорта, който ще ни даде надзор върху фитнесите. Минималното условие ще бъде да има треньор, те да бъдат сертифицирани, тъй като оттова потегля всичко. ", съобщи Кралев.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР