Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на

...
Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на
Коментари Харесай

Министър Кралев откри детската ветроходна регата Одесос



Министърът на младежта и спорта Красен Кралев даде старта на детската ветроходна регата " Одесос ". Надпреварата се провежда от Семеен кодекс " Черно море " -Бриз, като финансирането е обезпечено от ММС по Програма " Децата и спортният клуб ".
 Снимка 491441
Източник:

В регатата присъединяване взимат 81 ветроходци на възраст сред 7 и 18 години в класовете " Оптимист ", " Кадет ", " Лазер 4,7 " и " 420 ". В класовете има и обособени групи - Начинаещи. Федерацията по ветроходство реши резултатите да важат за ранглистата на децата в обособените класове.

" Радвам се, че съм в моя роден град и имам щастието да съм измежду Вас през днешния ден. Ветроходството е прелестен спорт. Благодаря на всички участници, както и на техните родители, че са ги насочили към този морски спорт ", съобщи министър Кралев.
 Министър Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних откриха ремонтираната зала
Министър Красен Кралев и кметът на Варна Иван Портних откриха ремонтираната зала " Приморец "

Реконструкцията на оборудването е осъществена с финансиране от Община Варна

На церемонията по откриването участваха още Кристиан Димитров - шеф на дирекция " Спорт " в Община Варна и Росен Марангозов - президент на Българска федерация по ветроходство и началник на клуба-домакин. Сред гостите беше и двукратната носителка на Европейската купа в олимпийския клас " Лазер Радиал " Мариела Николова. Регатата продължава през днешния ден и на следващия ден.
 Снимка 491442
Източник:

Младите състезатели се употребиха от отличните условия, които предлага обновената спортна база " Бриз ". През предходната година ММС финансира строителните действия за ремонт на оборудването. За плана на Семеен кодекс " Черно море " -Бриз бяха отпуснати 160 202 лева

Чрез Програмата " Децата и спортният клуб " ММС цели да бъдат основани условия и да бъде дадена опция за присъединяване на деца в проведени спортни прояви, с оглед възстановяване на физическата им правоспособност, спортно-техническите умения и основаване на мотивация за спортно развиване. Размерът на средствата за финансово подкрепяне на всеки обособен план по Програмата е до 10 000 лева

По-късно денем министър Красен Кралев беше посетител и изгледа онлайн най-интригуващите дуели от първия ден на шампионата по плажен тенис за двойки VarnaSky Open 2020, който се организира на плаж Рапонги. Надпреварата е част от Фестивала на плажните спортове Варна 2020 и е с интернационално присъединяване. Събитието е неповторимо по рода си в морската столица на България. Кралев беше съпроводен от шефа на дирекция " Спорт " в Община Варна Кристиан Димитров.
 Министър Красен Кралев: Спортът е основан, с цел да се играе пред фенове
Министър Красен Кралев: Спортът е основан, с цел да се играе пред фенове

" Трябва да се научим да живеем с вируса и да бъдем по-дисциплинирани "

Турнирът е проведен от Семеен кодекс " Варна Скай " и е с награден фонд от 2000 $. 20 двойки се записаха в най-голямата конкуренция, проведена досега в този спорт, който набира от ден на ден почитатели с атрактивния си жанр. Правилата позволяваха двойките да са формирани както от мъже и дами, по този начин и микс.

Министър Кралев поздрави уредниците и участниците в надпреварата, което се организира по всички правила на ITF Beach Tennis. През тази година 50% от входната такса, заплатена от записалите се двойки, ще бъде дадена за щедрост. Кралев се включи персонално и в благотворителната акция, като набраните средства ще бъдат предоставени на учебното заведение за деца с нарушено зрение във Варна.
 Снимка 491443
Източник:

Шампионите във VarnaSky Open 2020 ще бъдат избрани на следващия ден, когато са дуелите на директна елиминация. Вече е несъмнено, че шампионатът ще се организира и през идващите три години, като към този момент е подписан контракта за неговото образуване.
 ММС ще означи Международния ден на младежта с концерт във Варна
ММС ще означи Международния ден на младежта с концерт във Варна

Ще се организира на 12 август
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР