Министърът на младежта и спорта и водач на листатана ГЕРБ-СДС

...
Министърът на младежта и спорта и водач на листатана ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Красен Кралев откри изцяло обновената и модернизирана зала за лека атлетика в Русе

Министърът на младежта и спорта и лидер на листатана ГЕРБ-СДС в Русе Красен Кралев откри напълно реконструираната и осъвременена закрита писта и зала за лека атлетика в спортенкомплекс „ Ялта " в Русе. Заедно с него обновената спортна зала разгледаха претендентите за народни представители Пламен Нунев, Георги Кръстев, Асен Станчев и Евгени Игнатов-един от най-титулуваните ни лекоатлети и сегашен председателна СЛАК „ Дунав ".

Големият ремонт започва при започване на тази година с финансиране, обезпечено от Министерството на младежта и спорта, в размерна 150 000 лв..Това е следващият напълно реновиранобект в Русе.

Малката зала с към 40-50-метрова писта беше в извънредно неприятно положение в края на предходната година.Тя не бе ремонтирана главно, откогато е направенапреди 50 години. Приключилата към този момент реорганизация включва замяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC, изцяло ободряване на стените, възобновяване на окачен таван и подова настилка, хидроизолация, външна мазилка и ново ел.табло.

Най-важно за русенските лекоатлети е полагането на профилирана настилкатип „ in situ ", която е от изключително значение за трениращите деца и младежи в отоплената през зимнитемесеци зала.

„ Щастлив съм, че това е следващият състезателен обект в Русе и страната, който напълно модернизирахме. Вярвам, че тази зала ще бъде дом за десетки бъдещи спортисти – новите Христо Марков, Евгени Игнатов, Анелия Нунева и други наши рекордьори, с които се гордеем ", съобщи Красен Кралев.

„ Благодаря на министъра на младежта и спорта, който обезпечи нужните средства за реконструкцията на залата. Неведнъж съм казвал, че Министерството на младежта и спорта е най-големият вложител в област Русе през последните години. Знаете, че сега се построяват футболни стадиони в Щръклево, Бяла и Борово, както и площадки за стрийт фитнес в Ценово, Сливополе, Двемогили и ПолскоКосово. Предстои да бъде открита и спортната зала в гра дБяла, с финансиране от държавното управление ", напомни Евгени Игнатов. Според него с милионите левове, вложени в спортна инфраструктура, са основани отлични условия за подготовка, което ще докара и повече деца в залите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР