Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с

...
Министърът на младежта и спорта Георги Глушков проведе среща с
Коментари Харесай

Министър Глушков проведе среща с посланика на Аржентина в България

Министърът на младежта и спорта Георги Глушков организира среща с посланика на Аржентина у нас Алехандро Зотнер Майер.

Основна тематика на диалога беше бъдещото съдействие сред двете страни в региона на спорта, най-много ориентирано към обучителни семинари на треньори и потребление на подготвителната инфраструктура. От страна на Секретариата за туризъм, околна среда и спорт в Аржентина към този момент е проявен интерес към българската школа по повдигане на тежести. Министър Глушков срещна Н. Пр. Майер с опциите за подготовка в този спорт у нас, като посочи, че ВСК „ Белмекен " и НСБ „ Спортпалас " разполагат и с отлични рехабилитационни центрове.

„ От наша страна имаме интерес да си сътрудничим с Вас по отношение на спортовете, които са доста добре развити в Аржентина като баскетбол и волейбол, съобщи министър Глушков. - За мен е извънредно забавно по какъв начин работите с младите спортисти. "

Н. Пр. Майер удостовери, че ще помогне за сключване на меморандум сред Министерството на младежта и спорта на България и аржентинския Секретариат за туризъм, околна среда и спорт.

„ Готови сме да си сътрудничим. Ние имаме обичаи и в ръгбито, спорт, който и самият аз съм се занимавал, и в хокея на трева - както за мъже, по този начин и за дами. Ще вземем поради Вашите хрумвания и ще спомагам по отношение на завършването на меморандума ", разяснява посланикът на Аржентина у нас.

Министър Глушков и Н. Пр. Майер отвориха страниците на спортната история на двете страни. И двамата се сплотиха към мнението, че младежите би трябвало да черпят мотивация и от триумфите в предишното. Министър Глушков показа собствен спомен от връзката си с Марадона. Футболната легенда от Аржентина постоянно подкрепял баскетболния отбор на Глушков в Италия - Юве Казерта. Дори Марадона един път изненадал баскетболистите като ги посетил в съблекалнята и подарил свои фланелки на всички. Марадона се включвал в игра на баскетбол, само че и на футбол с отбора на Юве Казерта.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР